Antonio Guterres: Până în 2030, trebuie redusă poluarea mondială cu cel puțin 45%

Într-un mesaj lansat de Ziua internațională a Pământului – celebrată în fiecare an la 22 aprilie – Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a chemat toate țările lumii să se angajeze la „restaurarea planetei și să facă pace cu natura”.

Anul acesta, a subliniat Guterres, Ziua Pământului este celebrată într-un moment în care planeta se află „la grea încercare” nu doar din cauza pandemiei. Omenirea „continuă să abuzeze natura”…”Jefuim fără menajamente resursele Terrei, epuizăm fauna, tratăm aerul, pământul și marea precum depozite de gunoi. Ecosisteme cruciale și lanţuri alimentare sunt împinse în pragul prăbușirii. Este sinucidere”, a avertizat în mesajul său Antonio Guterres. „Trebuie să punem capăt războiului nostru contra naturii și să o îngrijim pentru a-și redobândi sănătatea”.

În opinia sa, pentru a sfârși acest război, este nevoie de o acțiune îndrăzneață în domeniul climatic care să limiteze creșterea temperaturii mondiale până la nu mai mult de 1,5 grade Celsius, precum și de măsuri mult mai puternice care să protejeze biodiversitatea și să reducă poluarea și deșeurile. Astfel de măsuri, a subliniat înaltul oficial ONU, vor permite nu doar salvarea planetei, care până la urmă „este casa noastră”, dar și „crearea a milioane de noi locuri de muncă”. Restabilirea planetei după pandemia de Covid-19 este, potrivit lui Guterres, „o oportunitate pentru a repune omenirea pe o cale mai curată, mai ecologică și mai durabilă”. „Hai să ne angajăm cu toții la muncă dură pentru restaurarea planetei noastre și pentru pacea cu natura”, a conchis secretarul general al ONU în mesajul său de Ziua internațională a Pământului către toate țările, orașele, întreprinderile și instituțiile financiare ale planetei, cerându-le să adopte planuri „concrete și rapide” pentru a se ajunge la nivelul Zero al emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât criza climatică să nu se transforme într-o catastrofă permanentă. Un obiectiv de atins până în 2030 este reducerea cu cel puțin 45% a poluării mondiale generate de gazele cu efect de seră, în raport cu cifrele anului 2010.

foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Defiintati cuiburile de talhari ale parlamentelor nationale si evropene si veti obtine reducerea poluarii mondiale de asemenea mizerii cu 45 la suta

  2. Weather 16 Jesus Christ 16; THE WEATHER 32 ELIJAH TISHBITE 32; W.EA.THE.R. W-White, EA-Elijah, THE-Tishbite, R-Red. Jesus Christ and Elijah Tishbite in white and red (heavenly definition). Albul si rosul sunt culorile principale din dormitorul Casei Raiului in care stau si vremea e controlata de NOI DOI. Depinde de pamanteni ce trimit zilnic in Imparatia Cerurilor. Trimiteti zilnic ignoranta, blasfemie, hule etc. vi se va raspunde cu uragane/taifunuri, inundatii, tornade etc. Trimiteti zilnic rugaciuni, cantari bisericesti, faptele credintei etc. vi se va raspunde cu ploaie la timpul ei, temperaturi ideale, adiere de vant.
    Articolele despre vreme din toate ziarele sunt scrise de diletanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW