12.8 C
București
vineri, 23 aprilie

Antony Blinken: „Nu vom rămâne silenţioşi”. Washingtonul promite să apere drepturile omului „pretutindeni”

„Drepturile omului se vor afla în centrul diplomației americane”, a promis marți, 30 martie, șeful diplomației americane Antony Blinken, prezentând raportul anual al Departamentului de Stat american privind respectarea drepturilor fundamentale ale omului în Statele Unite și în lume. Administrația Biden, a spus Blinken, va apăra drepturile omului pretutindeni în lume, atât la parteneri cât și la adversari ai Statelor Unite.

„Foarte adesea în ultimii ani”, a spus el – lansând astfel un atac la adresa predecesorului său, Mike Pompeo, Secretar de stat în administraţia Trump – apărători ai drepturilor omului au avut din partea noastră doar tăcerea. Nu vom mai rămâne silenţioşi”, a promis Blinken.

Secretarul de Stat american, au relevat corespondenții de presă din Washington, a insistat asupra genocidului comis contra uigurilor din China, asupra represiunilor comise de junta militară în Birmania, asupra arestărilor masive în rândul opozanților politici din Rusia, sau asupra atrocităţilor comise în regiunea Tigré din Etiopia și în Yemen.

Administrația americană, a declarat la rândul său, pentru RFI, Lisa Peterson, Secretar de Stat adjunct în competența căreia se află dosarul drepturilor omului: „Sunt unii care vor să lucreze cu noi, alții nu, dar și pe aceștia trebuie să-i determinăm să coopereze cu noi în domenii ce preocupă în țările lor”, a spus Lisa Peterson. În prezent, a continuat domnia sa, administraţia Biden caută o procedură pentru „a fi sigură că, în țările lumii cărora le vindem arme sau asistență securitară, chestiunea drepturilor omului este luată serios în considerare”.

Foto: By U.S. Embassy Nigeria – https://www.flickr.com/photos/usembassynigeria/19552585025/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99014808

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW