Aplicația CHECK DCC pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19

Aplicația Check DCC poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc
Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european, potrivit sts.ro.

Cum găsesc aplicația?
1. Accesați magazinul de aplicații Google Play
2. Introduceți denumirea„Check DCC” în motorul de căutare
3. Descărcați și instalați aplicația

Cum utilizez aplicația?
Pasul 1: Deschideți aplicația pe dispozitivul mobil.

Pasul 2: Înainte de scanarea codului QR, selectați modul de utilizare al aplicației, prin apăsarea butonului din dreapta jos, evidențiat în imaginile următoare:

În funcție de modul de utilizare selectat, aplicația verifică:

Imaginea 1 – utilizare internăImaginea 3 – utilizare externă
– certificatele de vaccinare– certificatele de vaccinare
– certificatele de vindecare– certificatele de vindecare
– certificatele de testare PCR– certificatele de testare PCR
– certificate de testare rapidă (antigen)

ATENȚIE!
Pentru utilizarea aplicației pe teritoriul României nu trebuie selectată nicio țară (Imaginea 1). Selectând România se verifică valabilitatea certificatului în punctele de trecere a frontierei (Imaginea 3).
Regulile de la intrarea în țară, pot fi diferite față de cele din interiorul țării. Spre exemplu, în acest moment, în punctele de trecere a frontierei ale României sunt valabile certificatele digitale generate în baza unui test negativ PCR, însă în interiorul țării, pentru a participa la evenimente, sunt valabile și certificatele generate în baza unui test rapid antigen.

Pasul 3: Scanați codul QR de pe certificatele digitale UE privind COVID. Scanarea se realizează prin încadrarea codului QR în zona marcată a aplicației mobile Check DCC.

Pasul 4: După scanare, aplicația afișează un mesaj pe:
culoare verde: dacă certificatul este valid și autentic;
culoare roșie: dacă certificatul nu este valid, a expirat sau nu respectă regulile de validare.

Certificatele verificate afișează doar datele esențiale de identificare(nume, prenume și data nașterii)și datele medicale care atestă situația epidemiologică a persoanei – vaccinată, trecută prin boală sau deține un test negativ realizat în ultimele 48 de ore pentru testele antigen sau realizat în ultimele 72 de ore pentru testele PCR.

IMPORTANT!
* Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații. Aplicația doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID.
** Aplicația este interconectată cu gateway-ul european care are integrate cheile publice de verificare a certificatelor emise la nivelul UE și se actualizează permanent pentru a permite verificarea tuturor certificatelor valabile.

Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact:
telefon: 021.414.44.25
e-mail: check-dcc@ms.ro

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW