Aplicația pentru programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români este activă!

Începând de astăzi aplicația pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români a devenit activă și va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018, ora 10:00.

Sectoarele economice sprijinite în cadrul prezentei Scheme sunt: tehnologia informaţiei; sectorul alimentar; fabricarea mobilei; industria textilă; cercetare, inovare ştiinţifică şi medicală.

Programul urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală pe piețele externe a operatorilor români prin susținerea participărilor la târguri și expoziţii cu caracter internațional, organizate în afara țării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum și participarea la misiuni economice. De avantajele schemei de minimis, printr-un proces simplificat de aplicare și decontare, pot beneficia și SRL-D-urile, institutele de cercetare științifică–dezvoltare tehnologică și instituțiile medicale. Finanțarea se acordă operatorilor economici în sume fixe, de tip sprijin forfetar, astfel: 25.000 lei pentru participarea la târguri si expoziții internaționale și 10.000 lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale.

Bugetul alocat prezentei sesiuni de depuneri a cererilor de înscriere este de 7,8 milioane de lei.

Potrivit Grilei de evaluare a cererilor, vor obține punctaj suplimentar firmele care au ales ca piețe-țintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care dețin brand propriu și au un site într-o limbă de circulație internațională.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW