Armata israeliană anunță că a lovit zeci de ținte în Siria

Guvernul Israelian a anunțat că a lovit zeci de ținte în Siria, loviturile fiind îndreptate împotriva pozițiilor aparținând guvernului și forțelor iraniene aliate.
Armata israeliană a anunțat că „loviturile desfășurate la scară largă” sunt un răspuns la rachetele lansate de o unitate iraniană, scrie bbc.com, citat de b1.ro.
Guvernul sirian a anunțat că doi civili au murit și că sistemul de apărare aerian sirian a doborât cele mai multe rachete lansate asupra Damascului. Alte surse precizează că numărul morților a fost mai mare.
Potrivit raportărilor locale, s-au auzit explozii puternice în Capitală. De asemenea, imaginile distribuite pe rețelele sociale au arătat o serie de incendii.
Marți dimineață, armata israeliană a declarat că a interceptat patru rachete lansate dinspre Siria spre nordul Israelului. De asemenea, oficialii au precizat că rachetele nu au lovit pământul.
Israelul a efectuat sute de atacuri în Siria de când a izbucnit războiul civil în 2011, în încercarea de a slăbi ceea ce numește „legătura militară” a Iranului cu mișcarea Hezbollah.
Agenția de știri siriană Sana a declarat că „apărarea aeriană a țării s-a confruntat cu un atac puternic și a interceptat rachetele ostile”.
Acesta a spus că Siria a distrus „majoritatea” rachetelor israeliene.
Agenția de știri a adăugat că atacurile de pe teritoriul sirian au fost efectuate din „teritorii libaneze și palestiniene”.
Israelul a atins de mai multe ori ținte în Siria cu ajutorul avioanelor de luptă din spațiul aerian libanez.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW