joi, 28 mai, 2020
20.9 C
București

Armata rusă cere permisiunea de a doborî avioanele de pasageri deturnate, în spațiul aerian al Rusiei

Ministerul rus al Apărării a pregătit un proiect de act normativ care permite doborârea avioanelor de pasageri deturnate, relatează The Moscow Times.
Actuala legislație conține clauze contradictorii, permițând armatei să doboare avioane de civile deturnate de teroriști, dar interzice doborârea avioanelor care intră în spațiul aerian al Rusiei care au pasageri la bord.
Dacă regulile Ministerului Apărării sunt aprobate, Armata rusă va putea doborî avioanele de călători care ”refuză să respecte comenzile de a ateriza”, potrivit draftului de proiect care a fost pus în dezbatere publică.
”În mod trist oamenii de la bordul avionului vor muri, dar asta va preveni o catastrofă mult mai teribilă”, a spus vineri senatorul Franț Klințevici, potrivit ziarului pro-Kremlin Izvestia.Franț Klințevici a adăugat că noile reguli sunt o măsură necesară ”practicată în multe alte țări”.
Navele rusești aflate la datorie vor avertiza fie prin ”semnale vizuale”, fie prin ”focuri de avertisment” înainte de a se angaja în doborârea avionului.
Potrivit documentului, un ordin de doborâre al avioanelor care nu vor răspunde semnalelor de avertizare se va aplica dacă există ”un pericol real de decese în masă, un risc de catastrofă ecologică, inclusiv de amenințare directă asupra unor obiective strategice”.
Este permis atacul asupra avioanelor deturnate dacă nu există ostatici la bord, dar și asupra avioanelor de luptă și a dronelor care ignoră semnalele de a părăsi spațiul aerian al Rusiei.Noile reguli sunt așteptate să intre în vigoare luna viitoare, potrivit proiectului de lege.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...