Parteneriatele pe care ți le alegi sunt esențiale în viața firmei tale și în parcursul ei spre prosperitatea mult căutată. Pentru a te asigura de integritatea oricărui parteneriat va trebui să îți iei unele măsuri de precauție, cum ar fi un acord scris care să reglementeze toate aspectele colaborării, inclusiv responsabilitățile, drepturile și obligațiile părților implicate. În acest caz, asistența juridică este indicată pentru a te asigura că acordul este bine definit și că interesele tale sunt protejate.
Iată câteva motive pentru care este necesar să faci o cercetare amănunțită a firmelor existente
1. Verificarea legalității
Pentru a afla dacă o firmă este înregistrată și are toate documentele legale necesare pentru a-și desfășura activitatea, indicat ar fi să consulți lista firmelor ANAF, iar în caz contrar să eviți desfășurarea de tranzacții sau orice fel de colaborare cu astfel de entități juridice. Accesând platforma termene.ro ai acces la informații esențiale referitoare la orice fel de asociații sau administratorii oricărei companii.
2. Prevenirea escrocheriilor
Această listă conține informații prețioase care te vor ajuta să identifici unele firme care pot fi implicate în litigii sau sunt subiectul unei evaziuni fiscale. Astfel de măsuri preventive te vor feri atât pe tine, cât și afacerea ta de posibilele scheme frauduloase.
3. Identificarea datoriilor fiscale
Un parteneriat cu o astfel de persoană juridică poate să ridice multe semne de întrebare. Incapacitatea acesteia de a-și onora cheltuielile acumulate atrage după sine o reputație negativă, iar o viitoare colaborare cu firma ta trebuie exclusă din start. Multe astfel de firme pot fi deja sub vizorul unui executor judecătoresc sau pot fi în situația în care activitatea lor este parțial sau complet blocată.
4. Evitarea sancțiunilor administrative
Asocierea cu firmele care au probleme fiscale poate duce la sancțiuni complementare sau amenzi chiar și pentru tine, ca parte a unei tranzacții. Alege să eviți astfel de situații neplăcute printr-o documentare specifică cu privire la istoricul fiscal al firmelor cu care intenționezi să desfășori unele activități.
5. Redirecționarea afacerilor către firme de încredere
Într-o piață liberă, unde totul este transparent, ai posibilitatea să-ți alegi colaboratori de încredere doar dacă te informezi corect. Dacă descoperi că o firmă nu este conformă cu legile fiscale, poți alege să nu faci afaceri cu ea sau să cauți alternative mai fiabile și legale. Întotdeauna vor exista oameni care vor dori să se asociezi cu persoane de calitate, iar dacă tu te numeri printre acestea, ai șanse mari să iei parte la crearea și dezvoltarea unui parteneriat solid și prosper.
6. Protecția intereselor tale financiare
Nu în ultimul rând, principalul motiv pentru care este indicat să faci cercetări amănunțite cu privire la integritatea firmelor cu care intenționezi să te asociezi este minimizarea riscului de a pierde bani. Orice pas pe care îl faci în viața de antreprenor trebuie să fie bine calculat, altfel poți risca să falimentezi firma cu certitudine și rapiditate.
În concluzie, înainte de a încheia orice parteneriat cu oricare persoană juridică, este recomandat să fie luate unele măsuri de precauție pentru evitarea unor posibile consecințe negative ale colaborărilor cu entități necinstite.