duminică, 29 martie, 2020
15.5 C
București

Astăzi are loc proba scrisă la titularizare

Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, se va desfăşura astăzi, începând cu ora 10.00, în 85 de centre de examen.

Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 27.724 de candidaţi, scrie Gazeta de Sud, care citează Hotnews. Dintre aceştia, 4.740 provin din promoţia de absolvenţi din acest an, potrivit Ministerului Educaţiei. Candidații îşi pot valida fişele de înscriere cel târziu până la ora 9,00 dimineaţa. La nivel naţional sunt disponibile 4.319 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.091 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.228 în mediul rural.

Titularizare 2019 – Cum decurge examenul

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sală cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore. Acest timp poate fi depăşit cu una-două ore doar de candidaţii cu cerinţe speciale.

Subiectele sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare. Acestea vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Rezultate şi contestaţii

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare. De asemenea, ele vor fi disponibile şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene pe 23 iulie, până la ora 21,00 şi pe 24 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

De unde a apărut coronavirusul? Mai bine de un sfert dintre francezi cred că el a fost fabricat în laborator

Potrivit unui studiu Ifop, apărut sâmbătă în presa franceză, 26% dintre francezi cred că noul coronavirus a fost fabricat...

1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu...

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

TRENDING