Astronauții americani plecați în spațiu la bordul unei capsule create de Space X au amerizat cu bine în Golful Mexic

Primii astronauți americani, Bob Behnken și Doug Hurley, ajunși acum două luni la Stația Spațială Internațională (ISS) la bordul unui aparat de fabricație americană, primul după un interval de zece ani în care lansările în spațiu erau efectuate cu aparate rusești, s-au întors duminică pe Terra. Amerizarea a avut loc cu succes la ora și locul stabilite inițial.

“Bine ați revenit pe Terra și vă mulțumim că ați zburat la bordul unui aparat Space X”, a anunțat directorul Departamentului pentru zborurile astronauților al societății Space X imediat ce capsula Crew Dragon amerizase în largul orașului Pensacola, situat în nordul statului federal Florida. Potrivit imaginilor retransmise în direct, capsula Dragon a traversat atmosfera terestră aparent fără a fi suferit deteriorări. Patru mari parașute au încetinit viteza de coborâre a capsulei, care va fi rapid recuperată de o navă a societății Space X.

SpaceX a promis NASA șase zboruri cu echipaj uman la bord către ISS

NASA a comandat societății SpaceX, proprietate a antreprenorului Elon Musk, crearea unui nou “taxi” spațial și, dacă actuala misiune este certificată ca “sigură”, americanii nu vor mai depinde de ruși pentru a accede în spațiu. Pentru 3 miliarde de dolari acordați începând din 2011, în cadrul unui contract, SpaceX a promis NASA șase zboruri dus-întors către ISS, cu patru astronauți la bord.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW