duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Astronautul francez Thomas Pesquet pleacă din nou în spațiu

Thomas Pesquet a anunțat că în primăvara viitoare va decola din nou către Stația Spațială Internațională (ISS), dar de data aceasta la bordul capsulei Crew Dragon de la Space X, creată de grupul Elon Musk. Decolarea va avea loc de la Cape Canaveral, în Florida și va rămâne, din nou, la bordul ISS vreme de șase luni, împreună cu restul echipajului.

Prima lansare reușită a capsulei respective a avut loc în luna mai anul acesta, având la bord doi astronauți americani. Reamintim că, în 2016, astronautul francez a plecat spre ISS la bordul unei rachete Soiuz, de pe cosmodromul rus Baikonur.

Thomas Pesquet va fi primul european care zboară la bordul capsulei dezvoltate de Elon Musk în parteneriat cu NASA. El a precizat că a început deja antrenamentele la bordul capsulei Crew Dragon, dotată 100% cu ecrane tactile, ceea ce l-a entuziasmat.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...