10.4 C
București
miercuri, 12 mai

Atac armat fără precedent în Canada. Cel puțin 17 morți, inclusiv un polițist și autorul atacului

„Este vorba de unul dintre actele de violență cele mai grave din istoria provinciei noastre”, a declarat presei Stephen McNeil, primul ministru al provinciei Nouvelle-Ecosse. Primul ministru al Canadei, Justin Trudeau, a „deplorat situația teribilă creată” în provincia canadiană amintită.

Urmărirea agresorului a început la Portapique, în provincia Nouvelle-Ecosse, unde duminică au fost ucise 18 persoane. Corespondenții agențiilor de presă spun că la Portapique a avut loc cel mai grav masacru cunoscut în Canada în ultimii 30 de ani. Un agresor înarmat a deschis focul, fără motiv cunoscut, împotriva mai multor persoane din mica localitate Portapique situată în provincia canadiană Nouvelle Ecosse din estul țării. După o urmărire ce a durat peste 12 ore, forțele de poliție l-au reperat și blocat duminică seară pe criminal într-o stație de benzină, unde în schimbul de focuri au fost ucise cel puțin 17 persoane, inclusiv cel urmărit. Printre cei uciși se află și o polițistă cu 23 ani de experiență în forțele de ordine și securitate. Bilanțul definitiv al victimelor și al răniților nu era încă public luni dimineață.

Motivația autorului atacului, Gabriel Wortman (51 de ani), nu este deocamdată cunoscută, urmând să fie derulată o anchetă aprofundată înainte de a înțelege circumstanțele crimelor comise, relatează de la fața locului corespondenta RFI.

Detalii ale atacului armat

Totul a început sâmbătă seară, în mică localitate Portapique, de fapt un sat liniștit situat la malul marii, la circa 100 km. de capitala provinciei, Halifax. Chemate urgent, forțele de poliție au descoperit numeroase victime în fața și în interiorul unei case proprietate a suspectului. Autorul atacului a dispărut de la locul faptei, poliția demarând o adevărată vânătoare de persoane la nivelul întregii provincii. El a împrumutat chiar și un automobil asemănător celor ale poliției din care, pe parcurs, în mai multe locuri, a lansat focuri de armă în împrejurări și din motive încă necunoscute. Urmărirea s-a încheiat duminică noaptea, când criminalul a fost localizat într-o stație de benzină. El a fost reperat și ucis cu foc de armă de către unul din polițiști. „Pot să confirm că agresorul este mort”, a anunțat Chris Leather, responsabilul anchetelor criminale ale poliției federale din Nouvelle-Ecosse. Un purtător de cuvânt a precizat la rândul său că autorul atacului cu armă a fost ucis în urma intervenției unuia dintre agenți, fără a fi oferit și alte precizări.


Foto: By Presidencia de la República Mexicana – https://www.flickr.com/photos/presidenciamx/41507133581/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68374136

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CANADA 15 Dumnezeu 15, CANA.D.A. CANA, D-Dumnezeu, A-Alb. Cana alba a Lui Dumnezeu. Cana mea din Casa Raiului denumita „Groapa cu cranii”, fabricata in Anglia de firma Nemesis Now dintr-o rasina. M-a costat 85 de lei si am cumparat-o on-line de pe site-ul http://www.gotica.ro din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW