20.5 C
București
luni, 12 aprilie

Atac chimic la Alep. Riposta Rusiei

Autorităţile siriene și aliații lor ruși acuză grupurile de teroriști de atacul chimic ce a lovit sâmbătă seară localitatea Alep. Peste 100 de persoane suferă în prezent de sufocare.

O nouă dramă în Siria. Circa 100 de cazuri de sufocare, îndeosebi în rândul femeilor și al copiilor sunt semnalate la Alep, după un atac cu «gaze toxice» comis sâmbătă seară. Zeci de persoane au năvălit în spitalul din oraș, multe dintre ele aduse pe tărgi de echipe ale Crucii Roșii. Răniții acuză dificultăți în respirație și vertijuri. Agenția siriană de presă SANA și Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) anunță că sunt înregistrate, până acum, 107 cazuri de persoane ce suferă de sufocare. După primele ajutoare cu măști de oxigen, unii dintre răniți au părăsit deja spitalul. Întrucât în terminologia locală nu se face distincție între teroriști și rebelii anti-Assad, o importantă coaliție a forțelor rebele a dat publicității un comunicat în care dezminte orice implicare în atacul respectiv, lansat de alte grupări ce au în dotare proiectile cu clor. Cele două grupuri de djihadişti ce se află în regiunea respectivă nu au reacționat încă, nu au revendicat nimic.

Lovituri aeriene ruse

La Moscova, Ministerul Apărării, aliat al regimului de la Damasc, afirmă că rebelii au fost cei care au lansat explozivi ce conțin clor. În varianta ministerului respectiv, doar 46 de persoane, între care 8 copii, au avut de suferit în urma atacului chimic și au fost spitalizați. Chimiști militari ruși au sosit în regiune pentru a acorda ajutor victimelor și a evalua situația. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a informat că avioane ale armatei ruse au bombardat și distrus, cu titlu de represalii, toate pozițiile teroriștilor din regiune. Cine a comis totuși atacul cu clor? O anchetă urmează să stabilească vinovații.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. În războiul din Siria dacă nu interveneau USA, Rusia, Turcia, Iran și Arabia Saudită, la ora actuală erau mult mai puțini morți. Guvernul lui Bashar al-Assad trebuia lăsat singur să-și rezolve conflictul cu rebelii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW