miercuri, 27 mai, 2020
12.8 C
București

Autocritici: Covid-19 a fost “subestimat” de responsabilii politici europeni

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a admis, într-un interviu publicat de ziarul “Bild”, că responsabilii politici, toți, au “subestimat” amploarea pericolului pe care-l reprezintă epidemia de coronavirus.

“Eu cred, a spus doamna von der Leyen, că noi, cu toții, care nu suntem experți, am subestimat de la început pericolul coronavirusului” dar, ” între timp a devenit clar că este vorba de un virus cu care vom avea de luptat încă mult timp”. “Am înțeles apoi că toate aceste măsuri care în urmă cu două sau trei săptămâni păreau drastice și draconice trebuie luate”, având în vedere că “Europa este în acest moment epicentrul crizei”. Președinta Comisiei Europene a respins însă termenul de “război” pentru lupta contra virusului ucigaș folosit de președintele Emmanuel Macron. “¨Personal, a spus doamna van der Leyen, nu aș utiliza termenul respectiv, dar înțeleg motivația președintelui Franței că virusul Covid-19 este un adversar îngrijorător”.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...