Luni, 27 iunie, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) lansează ”Comandamentul Sezon Estival 2022”, în prezența președintelui dr. Nicolae Bociu și vicepreședintelui dr. Ioan Oleleu.
În cadrul Comandamentului,echipe de control alcătuite din 40 de inspector delegaţi din cadrul altor Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din Constanța.
”Comandamentul Sezon Estival 2022”, care se va desfășura în perioada 27 iunie – 21 august,vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.
Controalele oficiale vor fi realizate la următoarele tipuri de obiective: tabere școlare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie, cofetării, patiserii, pensiuni turistice, unităţi tip catering, puncte gastronomice locale etc.
Echipele de control astfel constituite, vor acționa în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.
Scopul constituirii Comandamentului Sezon Estival este de a asigura turiștilor un nivel ridicat de protecție, pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare,astfel încât aceștia să consume produse alimentare în condiții de igienă și siguranță.