LIVE TEXT. Manifestații cu din ce în ce mai mulți participanți în țară

După un an de tăcere „mormântală”, românii par că încep să se trezească, enervați de ultimele măsuri caraghioase ale „autorităților”.

Duminică, în prima seară de restricții, mii de oameni au protestat până târziu în noapte împotriva Guvernului, au contestat măsurile și pe promotorul acestora, Raed Arafat.

Este foarte greu de centralizat situația din orașele importante întrucât atât presa centrală cât și media locală nu acoperă aproape deloc subiectul.

Majoritatea informațiilor sunt culese din materialele video postate de participanți pe Facebook sau YouTube.

Ora 22:30 – Un alt grup de protestatari a ajuns în fața Guvernului

Piața Victoriei este blocată complet în acest moment, după ce un grup foarte mare de oameni a venit pe jos de la Universitate.

Probabil în piață sunt acum peste 3.000 de oameni, majoritatea tineri. Și efectivele de jandarmi au fost întărite.

Peste 2.000 de oameni în Piața Victoriei, București

În acest moment sunt peste 2.000 de participanți la un protest în fața Palatului Victoria din București. Aceștia au blocat pentru puțin timp bulevardul din fața Guvernului, iar acum sunt masați în centrul pieței.

Și noaptea trecută, mii de oameni au mărșăluit în jurul orei 3:00 dimineața pe străzile din centrul Capitalei.

Protest la Constanța

Peste o mie de protestatari nemulţumiţi de măsurile restrictive mărşăluiesc, luni seara, pentru a doua zi consecutiv, pe străzile municipiului Constanţa.

Se scandează lozinci precum „Libertate”, „Libertate, te iubim, ori învingem ori murim”, „Vrem să muncim, nu vrem restricţii”, cerându-se demisia lui Iohannis, a guvernului și a lui Raed Arafat.

Protest la Brașov

Un alt protest se desfăşoară la Brașov, în centrul oraşului, iar numărul participanţilor continuă să crească.

Oamenii sunt nemulţumiţi de noile restricţii, iar unii dintre ei spun că au rămas fără locuri de muncă din cauza „autorităţilor”.

Proteste cu mii de tineri la Craiova sau Galați

O coloană formată din peste 3.000-3.500 de tineri se deplasează prin centrul Craiovei în semn de protest față de ultimele restricții.

S-a scandat „Libertate”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă” sau „Jos terorismul Covid”

La Galați, protestatarii s-au împins cu jandarmii în faţa Prefecturii. Se aruncă cu petarde. Spre deosebire de ieri, forţele de ordine sunt dotate cu scuturi.

Monitorul de Galați scrie că, în ultima jumătate de oră, au fost mai multe incidente și îmbrânceli între forțele de ordine și protestatari.

Învălmășeală dezastruoasă la centrul de vaccinare de la Romexpo

În cursul zilei, imaginile de la Romexpo au ridicat și mai mult gradul de enervare din rândul populației, demonstrând incapacitatea „autorităților” de a gestiona ceva.

Sute de oameni au stat la cozi imense la centrele de vaccinare amenajate la Romexpo, după ce dozele de vaccin s-au epuizat și au așteptat să fie adusă o nouă tranșă. 

Comitetul de coordonare a vaccinării a spus că „au existat întârzieri condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor în ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare”.

- PROMO - img

3 COMENTARII

  1. Pentru 1300 de oameni la ATeI ( nici macar la CREDINCIOSI) inchizi o tara intreaqa de 20.000.000 cetateni ! Asta e ca DROBUL DE SARE din PROSTIA OMENEASCA scrisa de ION CREANGA ! desi se vindeca automat peste 90 la suta dintre cei considerati bolnavi de covid, totusi conducatorii vor vaccinarea intrejii popu latii din Ro cu niste droquri necunoscutem vaccinul fiind valabil abia din 2024 !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW