Izolarea termică a locuinței a devenit un subiect tot mai dezbătut în ultima perioadă, grație beneficiilor pe care le oferă. Polistirenul extrudat se numără printre cele mai utilizate materiale pentru izolație.
Acest material este o spumă rigidă din polistiren, dar foarte ușoară în același timp. Este recunoscut pentru rezistența superioară pe care o are la efectele distructive ale naturii.
Citește la ce tip de lucrări se folosește polistirenul extrudat și care sunt proprietățile și beneficiile acestuia.
La ce se folosesc panourile de polistiren extrudat?
Panourile de polistiren extrudat au diverse utilizări atât în izolarea construcțiilor rezidențiale, cât și comerciale.
Pentru izolația casei, polistirenul extrudat este folosit la nivelul fundației, la soclu, în pardoseală, la terase, la pereții de subsol sau la balcon. De asemenea, se mai folosește pentru izolația acoperișului, fiind poziționat fie sub structură, fie în partea superioară.
În cazul clădirilor comerciale, polistirenul extrudat se folosește între pereți sau în izolația plafoanelor suspendate.
Polistirenul extrudat mai poate fi utilizat și pentru izolația fermelor, a halelor și a depozitelor, integrându-se în căptușeala interioară a acoperișurilor sau la nivelul pereților.
Beneficiile polistirenului extrudat: iată de ce este atât de apreciat!
Plăcile de polistiren extrudat sunt apreciate, în primul rând, pentru diversitatea utilizărilor și apoi pentru restul proprietăților. În comerț, acestea se găsesc în diferite dimensiuni adaptate pe diferite tipuri de construcție.
Acest material este rezistent în timp, ușor de manevrat, transportat și instalat, dar adevăratul motiv pentru care este ales îl reprezintă consumul redus de energie, ceea ce înseamnă și facturi mai mici la final de lună. Specialiștii îl laudă și pentru rezistența la compresiune, fiind recomandat pentru izolația sub plăci sau a diferitelor tipuri de acoperisuri.
În lucrările în care a fost montat, polistirenul extrudat a dovedit rezistență ridicată în fața șocurilor mecanice, a traficului intens și a condițiilor meteo agresive, fiind impermeabil.
Printre avantajele pe care le oferă acest tip de polistiren se mai află și rezistența excelentă la îngheț-dezgheț și la presiune, dar și faptul că își menține forma, indiferent de factorii mecanici externi.
Are un nivel scăzut de absorbție în materie de umiditate și este rezistent la mucegai, ceea ce înseamnă că nu este necesară înlocuirea plăcilor la perioade scurte. Alt beneficiu incontestabil este gradul de compatibilitate ridicat pe care îl are cu tencuiala, cimentul sau betonul.
Și prețul avantajos, în comparație cu alte materiale de pe piață, este un criteriu de selecție important.
Dacă nu ai experiență în domeniu, apelează la un specialist pentru a alege corect tipul de polistiren potrivit spațiului tău.