12.1 C
București
miercuri, 21 aprilie

Cum alegeți furnizorul de gaze potrivit?

În prezent, România detine a treia rezervă de gaze din Uniunea Europeană, imediat dupa Olanda și Marea Britanie și a fost prima tară care a utilizat gazele naturale în scopuri industriale.

La începutul anilor 80’, piața gazelor naturale a atins dimensiuni record ca urmare a unor politici al caror scop a fost eliminarea dependenței de importuri.

Ce spune legea despre furnizorii de gaze?

La ora actuală, legea gazelor a suferit modificări datorită necesităților de aderare la reglementările europene, de redefinire a atribuțiilor autorităților în scopul adaptării la noile reforme UE, diversificarea surselor pentru alimentarea cu gaze naturale prin crearea condițiilor necesare de transport al acestora.

În baza acestor modificări, piața gazelor din România a fost liberalizată gradual. Dezvoltarea pieței are în vedere pentru următorii ani anumite aspecte:

  • dezvoltarea concurenței  furnizorilor de gaze;
  • continuitatea implementării unor metodologii de tarifare de tip „plafon”;
  • diversificarea surselor de import;

Cât de importante sunt gazele naturale pentru activitatea de zi cu zi?

Gazele naturale sunt o utilitate fără de care nu ne putem desfășura activitatea de zi cu zi. Ele asigură aproximativ 40% din consumul de energie al României, având rezerve totale estimate la 630 miliarde de metri cubi. În 2014, importul de gaze a scăzut la doar 1 mlrd metri cubi, adică 7,5% din consumul total al României.

La ce folosim gazul?

Gazul poate fi folosit în producția de electricitate, in transportul auto, maritim sau pentru marfă, pentru consumatorii casnici și cei comerciali, în industria chimică, în agrement pentru balonul cu aer cald sau camping și nu în ultimul rând în gospodărie.

Într-un articol publicat de Forbes la începutul anului 2020, România apare pe locul 54 într -un top făcut al celor mai poluate țări din Europa, a fost impusă  aderarea la acordul de la Paris, care are ca scop reducerea până în 2030 a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Ce trebuie să faceți pentru a alege un furnizor de gaze naturale?

Alegerea furnizorului de gaze naturale, poate fi o adevărată provocare, atunci când nu știți ce tip de furnizor corespunde nevoilor dvs.

Un instrument creat de Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei(ANRE), vă va ajuta să găsiți oferta ideală pentru dvs. când vine vorba de această alegere.

Prin folosirea acestui comparator oferte-tip de furnizarea a gazelor naturale, utilizatorul are acces instant la toate ofertele disponibile publicate de către furnizorii de gaze naturale, introduse în baza de date.

Un lucru care trebuie menționat, este faptul ca toți furnizorii de gaze naturale trebuie să își introducă noile oferte în baza de date, în termen de 5 zile de la data lansării acestora.

Odată ce rezultatele au fost afișate, trebuie sa verificați fiecare informație în parte, pentru a obține detalii suplimentare și pentru alegerea furnizorului de gaze naturale potrivit nevoilor dvs.

Dacă doriți să vedeți cât mai multe oferte disponibile, trebuie să completați doar căsuțele obligatorii și să apăsați butonul „Caută”, însă dacă doriți rezultate mai personalizate trebuie să completați și celelalte criterii de selecție suplimentare.

În cazul în care aveți nevoie de mai multă asistență, am realizat și un tutorial video pe care îl puteți regăsi chiar pe pagina comparatorului oferte-tip de furnizare a gazelor naturale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW