duminică, 29 martie, 2020
7.8 C
București

Avantajele incheierii unei asigurari auto direct din fata monitorului

Asigurarea auto este un detaliu care nu trebuie niciodata pierdut din vedere de catre soferii care doresc sa evite situatiile neplacute ce pot rezulta chiar si in urma celui mai banal accident atunci cand unul dintre participanti este neasigurat. Pentru ca aceasta se incheie anual si poate fi destul de costisitoare la unele tipuri de masina, este normal ca preocuparea principala a soferilor se fie cautarea si incheierea celei mai ieftine asigurari RCA.

Pe langa suma platita pentru asigurarea civila de raspundere auto obligatorie incheiata, apare si problema timpului. Pentru multi soferi care au o cariera ce ii tine permanent in miscare, drumul pana la asiguratorul preferat poate insemna o ora de care nu dispun in timpul programului de lucru. Acestei probleme i se adauga si faptul ca majoritatea firmelor de asigurari care opereaza intr-un sediu fizic au un program de lucru cu clientii care nu coincide intotdeauna cu orele libere.

Pentru a completa aceasta imagine deja mai putin fericita, multi asiguratori au tendinta de a lungi procesul in incercarea de a convinge soferul sa incheie un tip de asigurare mai scump sau sa incheie, poate, si o asigurare de casa sau chiar o asigurare de viata in paralel cu banalul RCA. Cum acestia sunt angajati ai firmelor de asigurare si nu se grabesc nicaieri, de multe ori procesul care nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute se intinde pe zeci de minute de care oamenii de afaceri sau soferii cu joburi care ii tin tot timpul in miscare nu dispun.

Din fericire, exista o alternativa simpla la toate aceste probleme sub forma incheierii politei de asigurare online. RCA-ul online nu este ceva nou, el exista pe piata ca optiune alternativa vizitelor la sediile asiguratorilor inca din 1999, cand a fost introdus de companii precum Romasig. De la momentul acela si pana azi, modul de incheiere a asigurarilor online a evoluat mult, devenind mai rapid, mai la indemana si in primul rand mai sigur. Se poate argumenta chiar ca, in momentul de fata, optiunea de incheiere a asigurarii online depaseste cu mult ca avantaje varianta clasica de incheiere a politei de asigurare la sediul asiguratorului.

Avantajele incheierii asigurarii RCA online

In 1999 cand s-a lansat pentru prima data ideea pe piata romaneasca, putini soferi dispuneau de conexiune la internet, cunostinte necesare sau de metodele de plata care erau foarte restrictive la momentul acela. In ziua de astazi, aproape orice dispune de o conexiune la internet, iar aceasta nu este limitata la locuinta proprie. Semnalul wi-fi poate fi prins in toate cafenelele si localurile in care s-ar putea lua o pauza de pranz, smartphone-urile vin de obicei cu abonamente cu internet inclus si rar se mai gaseste o locuinta fara conexiune la internet. In mod similar, modalitatile de plata s-au dezvoltat, devenind accesibile aproape oricarui dentinator de card pentru salariu.

In aceste conditii este greu de gasit un motiv pentru care soferii ar alege sa nu incheie asigurarea rca ieftina disponibila online. Beneficiile accesarii acestor tipuri de siteuri vorbesc de la sine:

Accesibilitatea – site-urile de asigurari RCA online cu vechime si o baza mare de clienti au inceput treptat sa se extinda si in zona site-urilor pentru mobil, astfel ca acum asigurarea poate fi incheiata si direct de pe telefon in perioadele moarte, cat soferii sunt prinsi in ambuteiajele de la orele de varf. Procedeul este la fel de simplu ca si in cazul variantelor de desktop.

Pretul – pentru cei care cauta cel mai ieftin rca, tot spatiul online este solutia. Site-urile de profil pun la dispozitia utilizatorilor o aplicatie cunoscuta sub numele de calculator RCA care face posibila listarea tuturor ofertelor de la firmele de asigurare, asemenea unui motor de cautare care listeaza rezultatele in functie de pret. Este nevoie doar de completarea unui formular simplu, cu datele soferului si detaliile tehnice ale masinii.

Timpul economisit – este greu de masurat. Site-urile de RCA online se lauda cu un proces ce dureaza nu mai mult de 5 minute si ofera ceea ce promit. Pentru un utilizator experimentat, obisnuit cu internetul si folosirea computerului sau altor device-uri de conectare la internet, intregul proces dureaza intr-adevar nu mai mult de 5 minute. Pe langa acestea, trebuie luate in considerare atat timpul scutit pe drum, catre si inapoi de la sediile asiguratorilor, cat si faptul ca asigurarile online pot fi incheiate la orice ora.

Pentru incheierea unei asigurari RCA ieftine, solutia ideala pentru soferul modern, care este mereu in lupta cu timpul, sunt asigurarile online. Acestea continua sa creasca in popularitate, amenintand deja numeroasele sedii fizice ale diversilor asiguratori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o...

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

TRENDING

Planul de acțiuni pentru 2020 al ANCOM, în consultare publică

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în...