Avantajele utilizării instrumentelor și serviciilor online

De când online-ul a intrat în viața noastră cotidiană, parcă nu mai putem concepe o zi fără acces la internet. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, a gadgeturilor și a aplicațiilor software, am ajuns să fim conectați în permanență la instrumentele și serviciile online.

Am adoptat tehnologia și internetul cu scopul de a ne ușura munca și viața cotidiană. Însă am ajuns să fim dependenți de acestea. O statistică arată că omul a ajuns să verifice telefonul imediat după ce se trezește și apoi să se spele pe ochi. O altă statistică arată că omul se panichează mai mult atunci când pică internetul față de atunci când e oprită apa rece.

În permanență stăm cu telefonul în mână și verificăm mereu dacă avem notificări, dacă am mai primit emailuri, dacă ne mai scrie cineva pe rețelele sociale. Și de parcă nu era suficient, am ajuns să avem internet și la televizor, la tablete, pe console și chiar pe alte tipuri de electronice cum ar fi frigider, mașină de spălat, centrală termică etc.

Internetul și online-ul nu ar fi câștigat atât de mult teren dacă nu venea la pachet cu diverse avantaje. Mai jos o să menționăm câteva dintre beneficiile utilizării instrumentelor și serviciilor online.

Comunicarea mult mai rapidă între oameni

În primul rând, grație internetului, am ajuns să comunicăm mult mai repede cu cei dragi și cunoscuți. România are cea mai mare diaspora din Europa, milioane de români alegând calea străinătății în căutarea de venituri mai cosistente. Au lăsat acasă copii, părinți, jumătăți iubite, frați și surori, dar internetul a reușit să-i readucă împreună atunci când nu sunt fizic unul lângă celălalt.

Prin intermediul online-ului, se poate comunica mult mai ușor, mai rapid, iar interlocutorii se pot vedea prin intermediul apelurilor video.

Nu mai contează distanța, țara sau continentul. Internetul facilitează comunicarea între oamenii din diferite colțuri ale lumii. Se comunică foarte ușor prin intermediul rețelelor sociale, email, prin simpla apelare a numărului dorit și chiar prin apeluri video. Videoconferința are acum altă dimensiune, mai ales că se încurajează lucratul de acasă.

Shopping – comerț online

Internetul a facilitat shoppingul online. Comerțul online s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, oamenii putând cumpăra aproape orice de pe internet. S-a început cu produse IT, electronice, electrocasnice, haine și acum putem cumpăra vacanțe, bijuterii, servicii bancare, asigurări, mâncare și multe altele. 

Prin doar câteva click-uri, se poate face aprovizionarea periodică, fără a mai fi nevoie să mergeți în magazine și fără a mai căra kilogramele de alimente.

Pe lângă avantajul shoppingului rapid, pe online acum găsești orice și mult mai repede. Nu mai trebuie să alergi prin magazine și să cauți prin supermarketuri produsele favorite. Totul se află la un click distanță. Dacă nu găsești în țară, poți comanda cu aceeași ușurință dintr-o altă țară și chiar de pe alt continent. 

Plata utilităților

Internetul a transformat modul în care interacționăm cu furnizorii de servicii. Dacă în urmă cu 10-15 ani interacțiunea era fizică, la sediul / biroul furnizorului de servicii, iată că acum totul se întâmplă prin intermediul online-ului.

Energia electrică, abonamentul la internet, la telefon, serviciile TV, întreținerea, toate pot fi plătite prin intermediul internetului. Evident că nu toți utilizatorii practică acest lucru, dar anual numărul celor ce aleg comoditatea online-ului crește.

Totodată, e foarte ușor să vă modificați abonamentele. Furnizorii de servicii au adaptat modul de comunicare cu clienții, oferindu-le posibilitatea de a face operațiunile în platforma lor cu doar câteva click-uri. Au apărut abonamente flexibile și ușor de configurat chiar din site-ul web al furnizorului. 

Telemunca – work from home

Internetul a modificat modul în care tot mai mulți oameni aleg să muncească. De câțiva ani există această ”chemare” la telemuncă – work from home. Lucratul de acasă nu mai este un moft, ci a ajuns o necesitate. Este mult mai plăcut să lucrezi din confortul propriului cămin, chiar dacă poate interacțiunea cu echipa / colegii nu mai este atât de personală.

Evident că nu toate joburile sunt pretabile la telemuncă, dar programatorii, angajații din call center, contabilii, cei ce oferă servicii de consultanță, agenții de vânzări etc. jurnaliștii, creatorii de conținut și cei ce oferă servicii de comunicare / marketing pot lucra de acasă, folosind tehnologia informației și comunicațiilor pentru realizarea activităților cotidiene.

Emisiuni online – live streaming – televiziuni online – presa

Internetul a adus la un click distanță tot ce înseamnă informație. Odată cu dezvoltarea online-ului, tot mai multe trusturi de presă au început să ofere informații în mediul virtual prin intermediul site-urilor de conținut, emisiunilor online și al televiziunilor cu transmisie online.

Pe lângă acestea, utilizatorii de internet pot urmări serialele și filmele preferate, fără a mai ține cont de programul TV. Sunt foarte multe platforme de live streaming, de conținut media și de televiziuni online. Este mult mai ușor și confortabil să poți urmări conținutul multimedia dorit prin intermediul internetului.

Jocuri video / online – divertisment

Grație internetului, s-a schimbat și modul în care putem să ne distrăm și să practicăm jocurile video preferate. S-a trecut de la jocul clasic individual la jocuri online unde pot exista interacțiuni între mai mulți jucători. Tot prin intermediul internetului, acum se pot practica jocuri din cloud sau se poate asista la jocuri practicate live. Este mult mai ușor și confortabil să te joci online, de oriunde, fără a mai fi obligat să stai conectat la consola din sufragerie. Și tot la un click distanță avem orice formă de divertisment. 

Profitați de aceste trenduri din online și să vă bucurați de avantajele utilizării instrumentelor și serviciilor online.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW