duminică, 31 mai, 2020
21.1 C
București

Avem Guvern

Parlamentul a acordat azi încrederea guvernului Orban cu 240 de voturi din 240 exprimate. Pentru învestirea Guvernului era nevoie de 233 de voturi. Votul a fost secret, exprimat prin bile.

Cîteva ore mai târziu membrii Guvernului condus de Ludovic Orban au depus, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţii, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Premierul Ludovic Orban l-a asigurat pe şeful statului că va avea întotdeauna un partener în acest nou Executiv. Preşedintele Iohannis le-a urat noilor miniştri succes în activitate.

Domnule prim-ministru Ludovic Orban, felicitari dumneavoastra si intregii echipe guvernamentale. Va doresc un mandat de mare succes, chiar daca, din pacate, nu va fi unul intreg, de patru ani, ci va fi un mandat ceva mai scurt. Dar, prin compensare, va fi mai greu”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Ati reusit un lucru incredibil, sa convingeti partidele din opozitie ca impreuna sa constituiti o noua majoritate in Parlament, inlocuind majoritatea toxica din jurul PSD-ului. Si ati reusit sa convingeti suficienti parlamentari pentru a vota motiunea de cenzura care a inlaturat de la putere guvernul esuat PSD-ist. Ce s-a intamplat astazi este un exercitiu autentic, democratic. Un guvern a fost inlaturat, altul a fost învestit. Vreau sa-i felicit si pe ceilalti parlamentari care au votat alaturi de parlamentarii PNL”, a adăugat șeful statului.

„Se termina, astfel, guvernarea PSD-ista. O guvernare toxica pentru Romania, care a stricat foarte multe proiecte si foarte multe abordari. Este foarte bine ca aceasta etapa s-a terminat astazi si avem sansa sa avem un guvern care va primi suficient sprijin in Parlament pentru a incepe reconstructia, pentru a pune Romania pe calea cea buna”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Care este componența Guvernului

Marţi şi miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari.

Astfel, Florin Cîţu – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Ion Ştefan – propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Violeta Alexandru – propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au primit aviz negative.

Cei care au primit vot favorabil în comisiile parlamentare sunt: Marcel Vela – propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş – propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu – propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie – propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu – propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu – propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode – propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu – propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe – propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...