„Uniunea Europeană „nu este în poziția” de a începe negocierile de aderare cu Ucraina”, a declarat premierul ungar Viktor Orban la sosirea, joi, la Bruxelles pentru a participa la summitul european ale cărui lucrări au loc în zilele de 14-15 decembrie. „Nu există niciun motiv, oricare ar fi el, întrucât condițiile (ce se cer pentru deschiderea negocierilor de aderare) nu sunt îndeplinite”, a mai spus premierul ungar, care se opune de asemenea susținerii Ucrainei din bugetul european cu 50 miliarde de euro. Ori, se știe bine că aceste două importante decizii ce privesc Ucraina cer unanimitate de voturi în Consiliul Uniunii Europene. Insistând în a-și expune poziția, Viktor Orban a spus presei înaintea începerii summitului european că „lărgirea UE este un proces juridic bazat pe merite… Noi am fixat șapte condiții și, după evaluarea făcută de către Comisia Europeană, trei dintre ele nu sunt îndeplinite de către Ucraina”, a subliniat Viktor Orban.
Deci, a conchis el, „nu suntem în poziția de a începe aceste negocieri.. .Noi va trebui să revenim asupra acestui subiect mai târziu, când condițiile vor fi îndeplinite…Unii spun că acest lucru va fi posibil în luna martie”, a spus premierul ungar. În aceeași luare de poziție, el a exprimat refuzul față de acordarea unui nou ajutor financiar Ucrainei, în valoare de 50 miliarde de euro – sub formă de subvenții și credite – pentru perioada 2024-2027. Pentru cine vrea un mare ajutor financiar pe termen lung, el trebuie acordat din surse în afara bugetului european, a subliniat Viktor Orban.
Etnicii maghiari din Ucraina i-au cerut lui Viktor Orban să nu blocheze începerea negocierilor de aderare la UE
Laszlo Zubanovics, liderul Uniunii democrate maghiare din Ucraina, i-a adresat premierului Viktor Orban o scrisoare în care i-a cerut să nu blocheze prin veto începerea negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Răspunsul venit de la Budapesta, preluat și de presa franceză: Guvernul ungar depune toate eforturile posibile pentru apărarea drepturilor etnicilor maghiari care trăiesc în Ucraina. Se subliniază însă că „este prematur” ca Uniunea Europeană să înceapă negocierile de aderare la summitul din luna decembrie, întrucât Comisia Europeană nu a pregătit încă în mod corespunzător începerea lor. În schimb, se spune în răspunsul dat lui Laszlo Zubanovics, în locul integrării complicate sub aspect juridic, Ungaria propune ca Uniunea Europeană „să caute stabilirea unui parteneriat strategic cu Ucraina”.
Macar unul, un patriot, le da mumu colonialistilor sua. ROMANIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZAREEEEEEE, TRĂIASCĂ ROMÂNIA LIBERA