marți, 11 august, 2020
31.9 C
București

Avioane de luptă ruseşti deasupra Mării Chinei de Est

Exercițiu de forță realizat de Forțele aeriene ruse. Două bombardiere strategice ruse au zburat miercuri peste apele neutre ale Mării Japoniei și Mării Chinei de Est, transmit surse din presa rusă, citate de b1.ro.

În timpul zborului lor, aeronavele au fost escortate de avioane de luptă Su-35S și de un avion de supraveghere radar cu rază lungă A-50.

Cele două bombardiere strategice transportau rachete Tupolev Tu-95MS au efectuat un zbor de 10 ore peste apele neutre ale Mării Japoniei și Mării Chinei de Est.

În unele etape ale zborului, bombardierele Tu-95MS au fost reperate de avioane F-15 și F-16 (ale Forțelor Aeriene din Coreea de Sud) și avioanele F-2 (ale Forțelor Aeriene ale Japoniei).

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, astfel de zboruri se desfășoară regulat în conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian, fără a încălca frontierele altor state.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Incident în apropierea Casei Albe. Trump și-a întrerupt conferința de presă și a fost evacuat

Președintele Donald Trump și-a întrerupt luni întâlnirea cu presa de la Casa Albă, fiind evacuat rapid de...

Statul a cheltuit 5 miliarde lei pentru combaterea pandemiei până la 1 iulie

Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului un raport special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de...

Numărul de noi persoane infectate cu Sars Cov-2 rămâne constant

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de...