Avionul ce o transporta pe Angela Merkel la Summitul G20 a aterizat forțat la Köln, din motive tehnice. Nu este exclusă pista criminală

Angela Merkel era așteptată vineri în Argentina, pentru a participa la deschiderea lucrărilor Summitului G20 de la Buenos Aires. Vineri seară, domnia sa urma să participe la dineul inaugural al Summitului. Din păcate, avionul, un Airbus, a fost nevoit, «după peripeții», să aterizeze de urgență la Köln. Surse guvernamentale au precizat că «o pană tehnică serioasă» a obligat avionul ce o avea la bord pe dna cancelar să aterizeze de urgență. Cotidianul «Rheinische Post», care citează surse ale serviciilor de securitate germane, informează că anchetatorii incidentului au în atenție inclusiv o pistă criminală. Angela Merkel nu a comentat deocamdată aceste informații.

Căpitanul avionului, cel mai experimentat din echipajul guvernamental, a evocat «o oprire fără precedent a sistemelor de comunicare», motiv pentru care joi seară, în timp ce se aflau în spațiul aerian olandez, a decis să revină pentru a ateriza urgent la Köln, unde a fost detectată o pană la unele sisteme electrice. Dna Merkel a fost nevoită să se îmbarce într-un avion de linie comercial, însoțită de o delegație mai restrânsă, ajungând la Buenos Aires cu 12 ore întârziere. În consecință, programul întâlnirilor sale bilaterale programate pentru vineri dimineață, respectiv cu Donald Trump și Xi Jinping, a fost anulat, întâlnirile respective urmând a avea loc ulterior, în timpul summitului. Nu va putea participa nici la dineul inaugural al summitului și nici la fotografia de familie G20.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW