20.4 C
București
joi, 13 mai

Avocatul Poporului cere informaţii despre siguranţa sanitară a muncitorilor români sezonieri

În contextul dezvăluirilor din presă privind condiţiile în care sunt cazaţi şi lucrează muncitorii plecaţi din România pentru activităţi sezoniere în agricultură în Germania, Avocatul Poporului a trimis o scrisoare Ministrului federal al Muncii din Germania, solicitând câteva lămuriri privind situaţia muncitorilor români sezonieri.

Avocatul Poporului a solicitat informații despre:

  • dacă angajatorilor germani li s-a permis aducerea muncitorilor sezonieri după ce au făcut dovada respectării, în locurile de cazare şi cele de muncă, a standardelor de igienă fireşti în această perioadă ?
  • ce s-a întâmplat şi ce se va întâmpla cu muncitorii sezonieri depistaţi cu coronavirus? Dacă există posibilitatea instituirii izolării sau a carantinei, cu posibilitatea de a munci pentru muncitorii nou sosiţi, care trebuie să lucreze separat de ceilalţi angajaţi timp de 14 zile şi nu au voie să părăsească sediul companiei?
  • ce se întâmplă cu muncitorii sezonieri care se îmbolnăvesc şi au nevoie de asistenţă medicală? Cine le pune la dispoziţie medicamente? În ce condiţii au acces la asistenţă medicală specializată în spital?

Germania nu are un omolog al Avocatului Poporului/ Ombudsman la nivel federal.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW