Baza de tratament şi serviciile vor fi modernizate cu fonduri europene

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a făcut, marți, o vizită de lucru la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacității de Muncă, instituție aflată în subordinea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Vizita a avut loc în contextul în care în cadrul institutului este funcțional și un centru de vaccinare anti-COVID, unde se pot vaccina medicii de familie din sectorul 6 și asistenții acestora, personalul medical și auxiliar din Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, precum și personalul din anumite centre private de sănătate.

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu directorul INEMRCM, Corina Grițac, și președintele CNPP, Daniel Baciu, ministrul Muncii a identificat o serie de soluții privind dezvoltarea institutului prin fonduri europene.

Este unul dintre exemplele de instituții care își pot îmbunătăți serviciile și dotările cu ajutorul fondurilor europene. Am găsit aici o bază de tratament generoasă care poate fi valorificată pentru dezvoltarea unor servicii de recuperare, cu investiții din bani europeni. Am discutat, de asemenea, despre oportunitatea de a modifica legislația, astfel încât o parte a serviciilor oferite de Institut să poată fi asimilate serviciilor medicale”, a declarat ministrul Raluca Turcan.

Alte subiecte abordate în cadrul vizitei la INEMRCM au vizat digitalizarea și accesibilizarea spațiilor publice pentru persoanele cu dizabilități, priorități ale actualului ministru.

Digitalizarea și creșterea accesibilității pentru persoanele cu dizabilități sunt priorități pe care doresc să le văd rezolvate. De altfel, am cerut tuturor instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii să facă o analiză a gradului de accesibilitate în sedii, pentru că este important ca ministerul, cu toate instituțiile sale, să ofere un exemplu în acest sens”, a mai arătat Raluca Turcan.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW