12.7 C
București
vineri, 23 aprilie

Bilanț: președintele, membri ai guvernului, deputați, alți înalți oficiali francezi nu au fost ocoliți de Covid-19

În ultimele zile, ministrul Culturii, dna Roselyne Bachelot, și ministrul Muncii, dna Elisabeth Borne, au fost spitalizate cu simptome respiratorii, după ce au contractat Covid-19. Iar ele nu sunt primii membri ai guvernului francez loviți de virus. De la declanșarea epidemiei cu Covid-19, guvernul Franței nu a fost ocolit de virus. Dacă Roselyne Bachelot se mai află încă în spital pentru câteva zile sub „supraveghere intensă”, dna Elisabeth Borne a părăsit deja spitalul, miercuri.

Fostul ministru al Culturii, Franck Riester, a fost primul lovit de virus, testat pozitiv în martie 2020. Brune Poirson, fost secretar de Stat pentru Tranziția ecologică, a fost testat pozitiv în 14 martie 2020. Ministrul Locuințelor, Emmanuelle Wargon, a fost testată pozitiv la sfârșitul lunii martie 2020. Câteva luni mai târziu a fost rândul lui Bruno Le Maire, ministrul Economiei și Finanțelor, să-și anunțe contaminarea. Agnès Pannier-Runnacher, ministra delegată la Industrie, se află în prezent în izolare, după contactul cu o persoană contaminată.

Însuși președintele țării a fost contaminat

Cu câteva zile înaintea Crăciunului trecut, la 17 decembrie, președintele Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu Covid-19. Nu a fost într-o stare care să necesite spitalizarea, dar a stat o perioadă de timp în carantină, departe de Elysée. Și soția sa, Brigitte Macron, a fost testată pozitiv și a rămas o perioadă de timp în carantină.

Numeroși oameni politici care s-au aflat în apropierea președintelui înainte de a fi testat pozitiv au fost plasați în izolare. Este în special cazul primului ministru Jean Castex, al președintelui Adunării Naționale, Richard Ferrand, sau al lui Alexis Kohler, Secretarul general al Elysée.

Mai mulți politicieni au decedat din cauza Covid-19

Sunt numeroși oameni politici care au căzut victime virusului încă din primul val al pandemiei. Este, între alții, cazul cunoscutului deputat de Paris, Claude Goasguen, decedat după contaminare și grea boală în luna mai 2020. Și fostul ministru și deputat Patrick Devedjian, președinte al Consiliului departamental Hauts-de-Seine, a fost răpus de Covid-19 la sfârșitul lunii martie 2020.

foto: By MEDEF – [1], CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6444221

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. FRANTA 17 IISUS HRISTOS 17; Franta 13 TISBITUL 13; FRAN.T.A. FRAN-Fruntea, T-Tisbitul, A-Alb. Fruntea alba a lui Tisbitul. Tot ce e alb in Casa Raiului.

  2. S-au imbolnabit toti cei din din fruncea statului francez de Cobid 19 ca la noi Andreea Esca si Maricel Pavel. Pe masonii astia nu trebuie sa-i crezi nici cand sunt pe patul moarte ca si atunci mint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW