16 C
București
miercuri, 5 mai

Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul, după 27 ani de mariaj

În cuplu de 27 de ani, soții Gates au precizat că „vor continua să lucreze împreună în cadrul fundației lor”, cea mai puternică din lume, angajată în lupta împotriva sărăciei și a bolilor în lume.
„După o serioasă gândire și multă muncă în relația noastră, am luat împreună decizia de a pune capăt mariajului nostru”, au transmis prin rețelele de socializare soții Gates într-un comunicat comun.
Soții Gates, care au trei copii, au anunțat că vor continua să lucreze împreună în cadrul fundației lor ce poartă numele de „Bill și Melinda Gates Foundation”, profilată pe lupta împotriva bolilor și sărăciei, dar au considerat că „nu mai pot evolua împreună ca un cuplu”. Bill Gates, 65 ani, și soția sa, 56 ani, au rugat publicul să confere familiei lor „spațiul și intimitatea” necesară pentru a se putea adapta la noua viață. Nu au menționat niciun motiv al separării lor.

Al patrulea om cel mai bogat al lumii

Bill Gates este, potrivit ultimului clasament FORBES, al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 124 miliarde de dolari. El este clasat după alți doi americani -Jeff Bezos și Elon Musk – și francezul Bernard Arnault, dar înaintea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg. Bill Gates a făcut averea grație Microsoft. A demisionat însă din funcția de președinte în 2014 și s-a consacrat în prezent operelor filantropice. Fundația pe care a creat-o împreună cu soția sa este cea mai mare fundație privată din lume. Ea a cheltuit circa 53 miliarde de dolari în ultimii 20 de ani și dă locuri de muncă unui număr de aproape 1.600 persoane.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW