Birmania: Aung San Suu Kyi, într-un nou proces

Aung San Suu Kyi, fosta lideră a Birmaniei, condamnată deja la şase ani de închisoare de junta aflată acum la putere, este pusă din nou sub acuzare şi deferită justiţiei de data aceasta pentru corupţie, anunţă corespondenţi la Rangoon ai agenţiilor internaţionale de presă. Împotriva ei au fost formulate vineri cinci noi capete de acuzare.
Potrivit presei controlate de regimul militar, Aung An Suu Kyi este acuzată că a provocat pierderi financiare statului în legătură cu o achiziţie de elicoptere. Şi fostul  preşedinte birman, Win Myint, este inculpat în legătură cu acelaşi subiect.
Arestată şi ţinută într-un loc strict secret de la lovitura de stat militară din 1 februarie 2021, fosta lideră, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnată la 10 ianuarie la patru ani de închisoare într-un alt proces şi, din surse informate, presa a aflat că îi sunt pregătite alte procese cu acuzaţii de la răzvrătire şi incitare la revolte publice până la corupţie şi fraude electorale, ce o pot costa decenii de detenţie. Deja condamnată în decembrie la alţi patru ani de detenţie pentru că a încălcat restricţiile privind coronavirusul, o sentinţă redusă la doi ani de generalii aflaţi la putere, Aung San Suu Kyi a fost declarată vinovată  de importarea ilegală de  aparate de comunicaţii  walkie-talkie.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW