4.2 C
București
sâmbătă, 6 martie

Bitcoin s-a consolidat la peste 30.000 dolari

În 27 ianuarie, bitcoin a atins pe platforma WorldCoinIndex un minim de 28.862 dolari, evoluție normală, având în vedere marcările de profit care au urmat după ce cotațiile s-au apropiat de un maxim istoric de 42.000 dolari în data de 8 ianuarie.

Vinerea trecută, postările pe Twitter ale lui Elon Musk, patronul Tesla, care a adăugat cuvântul #bitcoin în descrierea sa, au ridicat cotațiile la aproape 38.500 dolari. Urmăritorii lui Musk au considerat că miliardarul ar fi făcut achiziții de bitcoin, motiv pentru a îi urma acțiunile.

În dimineața primei zile de februarie, criptomoneda fluctua între 32.300 și 34.300 dolari.

Chiar dacă și-a câștigat „respectabilitatea”, încrederea în bitcoin rămâne una controversată.

Paul Donovan, economistul-șef al UBS, cea mai mare bancă elvețiană, spune că criptomoneda are un defect fundamental. Oferta fixă de bitcoin, 21 de milioane de monede, i-ar putea provoca în viitor prăbușirea valorii și puterii de cheltuieli, ceea ce nu îl face atrăgător pentru a fi folosit ca monedă, susține el.

Pe de altă parte, India intenționează să interzică prin lege tranzacționarea criptomonedelor dar și să creeze cadrul pentru introducerea unei monede digitale oficiale, care să fie emisă de banca centrală a statului asiatic.

În schimb, oficiali ai Visa au anunțat că se pregătesc să permită tranzacționarea criptomonedelor în rețeaua sa, după ce acestea au devenit un mijloc de schimb recunoscut.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW