1.2 C
București
duminică, 7 martie

Brexit: Negocierile unui acord privind viitoarele relații Regatul Unit-UE vor continua. Un eșec rămâne însă probabil

Cu doar 18 zile înaintea rupturii definitive între Uniunea Europeană și Regatul Unit, o nouă prelungire a negocierilor a fost decisă, în urma unei convorbiri telefonice de duminică, între premierul britanic Boris Johnson și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

“În ciuda epuizării a aproape un an de negocieri, în ciuda faptului că au avut loc mai multe amânări, prelungiri ale acestora, noi considerăm că este responsabil în actualul stadiu să mergem mai departe”, se spune într-un comunicat comun. “Am mandatat, deci, negociatorii noștri să continue discuțiile și să vadă dacă este posibilă ajungerea la un acord chiar și în acest stadiu întârziat”, adaugă comunicatul.

Premierul britanic Boris Johnson a ținut însă să avertizeze că, totuși, “un eșec al negocierilor rămâne scenariul cel mai probabil”. Domnia sa a subliniat la televiziunea britanică duminică seară că “este posibilă ajungerea la un acord, dar pozițiile noastre sunt în continuare radical deosebite în ceea ce privește puncte-cheie precum cel privind pescuitul…Vom continua să negociem dar, până una alta, ne vom pregăti, cu încredere, să începem 1 ianuarie 2021 ghidându-ne, dacă va trebui, după regulile Organizației Mondiale a Comerțului”.

Pe acest fond, mai degrabă pesimist, privind perspectiva continuării negocierilor, Clément Beaune, secretarul de stat francez pentru Afacerile europene, a precizat că durata continuării discuțiilor dintre Londra și Bruxelles “nu va putea fi decât de câteva zile maximum”, având în vedere că negocieirle sunt, oricum, în perioada de prelungire.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Ceea ce se-ntmpl’acum … prin Regatul Unit , s-a mai intamplat pe la-nceput de razbel 2 ; atunci avura mare noroc cu W.Churchill/aproximativa-i scrierea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW