20.5 C
București
luni, 12 aprilie

Brexit: Șeful diplomației franceze forțează nota şi cere să ia sfârșit tribulațiile în jurul plecării Regatului Unit din Uniunea Europeană

Prezent la reuniunea miniștrilor de Externe ai țărilor G7, ale cărei lucrări au avut loc în Franța – țară care în prezent asigură președinția acestui grup de țări dezvoltate – șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, a declarat că britanicii trebuie să indice «foarte rapid» cum au de gând să iasă din actuala criză.

«Este timpul ca actuala situație să ia sfârșit», a spus Le Drian la o conferință de presă organizată duminică, la finele reuniunii șefilor diplomaţiilor din țările G7. «Nu se mai poate trăi în perpetuarea Brexitului… La un moment dat trebuie să fie o ieșire», a avertizat Le Drian. «Autoritățile britanice, parlamentul britanic trebuie cu adevărat să înțeleagă că Uniunea Europeană nu va putea să se împiedice la nesfârşit de problemele de politică internă britanică», a mai subliniat ministrul francez de Externe. Ca atare, a continuat el, «britanicii trebuie să ne indice foarte rapid cum au de gând să iasă din această criză înaintea summitului european special de miercurea viitoare consacrat Brexitului. Iar dacă va interveni o nouă amânare, a avertizat Le Drian, «Regatul Unit va trebui să prezinte un plan care să justifice cererea de amânare, iar în plan să existe, anticipată, o susținere britanică clară și credibilă». (MC)

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW