duminică, 23 februarie, 2020
2.7 C
București

Bucureștiul, capitala plăcintelor

O paradă de 100 de metri de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la „FESTIVALUL PLĂCINTELOR” din Parcul Naţional, Sector 2 Bucureşti, la care toţi bucureştenii sunt invitaţi de joi până duminică, pentru că sloganul evenimentului este „La Plăcinte Înainte!”.

Organizatorii vă provoacă să savuraţi plăcinte din toate zonele tradiţionale româneşti, dar şi delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome şi culori, un adevărat spectacol gastronomic!

Vor fi disponibile de la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă „de la mamă ei”, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene.

Şi… special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, plăcintă de casă sârbeasca cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci său sărate, plăcinte greceşti, plăcinte tătare şi turcesti- suberek, plăcintă cu carne de vită, paie şi mentă, brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege.

Toate preparatele conţin ingredienţe sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.

Meșterii populări vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.

Toate aceste surprize vă așteaptă de joi 29 august până duminică 1 septembrie, în Parcul Național din Capitală.

1 COMENTARIU

  1. Si… veni in Bucuresti, o placinta mare, vai de capul ei si mai ales, de al celor care o alesera ; este degeaba ! Evident, pentru Bucuresti este degeaba, pentru ea este foarte bine.
    Dupa ’89 , singurul primar/Bucuresti mai cu snaga a fost Basescu, dar nici el nu are o nota mai mare de cinci (nota cainelui).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING