Bulgaria se teme că interconectorul cu Grecia ar putea să nu funcționeze nici în octombrie, iar prețul gazelor va fi ridicat

George Lupu (www.b1tv.ro)

Bulgaria, dar și România riscă să primească o nouă lovitură în încercarea de a reduce dependența de gazele rusești. Legătura de gaze cu Grecia s-ar putea să nu funcţioneze nici în octombrie, a informat postul public de radio de la Sofia (BNR).

Punerea în exploatare a interconectorului cu Grecia este de o importanță-cheie pentru prețul gazului în Bulgaria. Însă și România ar fi ajutată prin accesul la o rută alternativă.

Acum Bulgaria primește gaz azer printr-un alt punct de frontieră și din acest motiv plătește mai scump – contractul favorabil cu Azerbaidjan prevede că livrările se vor face prin legătura Stara Zagora – Komotini, iar dacă se folosește o altă rută, prețul va fi diferit.

Între timp, guvernul interimar a anunțat că au fost destul de multe observații cu privire la calitatea construcției interconectorului – inclusiv de la Serviciul de Pompieri, de la Sisteme de irigare etc.

Partea greacă nu și-a încheiat încă pe deplin lucrările privind automatizarea racordului de gaz.

Pe de altă parte, alte probleme sunt de natură birorcratică. Consiliul de Supraveghere al companiei bulgaro-grece ICBG, care este operatorul interconectorului, nu a fost încă înregistrat.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW