marți, 27 octombrie
8.5 C
București
marți, 27 octombrie

Bursele din China, pierderi de sute de miliarde de dolari într-o singură zi, din cauza coronavirusului

Bursele din China au suferit, luni, pierderi de peste 420 de miliarde de dolari din cauza îngrijorărilor cauzate în rândul investitorilor de coronavirus, arată Reuters, citat de b1.ro.

A fost prima şedinţă a burselor după vacanţa prelungită pentru Anul Nou chinezesc. Luni, numărul deceselor a ajuns la 362, iar cel al infectărilor a depăşit 17.000.

Pierderile au avut loc după ce indicele Shanghai Composite a scăzut luni cu 8%. În plus, yuanul (moneda naţională a Chinei) a început tranzacţiile de pe continent la cel mai redus nivel din acest an.

Investitorii din China se pregătiseră pentru un astfel de scenariu după ce la mai multe burse din întreaga lume fuseseră, de asemenea, înregistrate scăderi semnificative, tot din cauza impactului anticipat al coronavirusului asupra China la aceşti factori s-ar putea adăuga şi un posibil element de speculă al unor investitori.

Şi gigantul chinez Sinopec Corp., una dintre cele mai mari companii petrolifere din lume, a anunţat că va reduce producţia zilnică de ţiţei cu 600.000 de barili, ceea ce reprezintă echivalentul a 12& din totalul producţiei sale.

Între timp, pentru a mai tempera panica, banca centrală chineză a injectat, luni, în piaţă lichidităţi de 1,2 trilioane de yuani (echivalentul a 173,8 miliarde dolari), prin intermediul unor operaţiuni repo inverse. În plus, Beijingul a anunţat totodată că va ajuta firmele care produc bunuri esenţiale să îşi reia activitatea cât mai curând posibil. Iar majoritatea provinciilor chineze au extins din nou vacanţa de Anul Nou, în Hubei de exemplu, angajaţii urmând a se intaroce la serviciu de abia pe 13 februarie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW