Această întâlnire a reprezentat o bună ocazie pentru a cunoaşte echipa Goethe-Institut şi a pune întrebări direct persoanelor responsabile cu dezvoltarea proiectelor culturale ale Institutului.
Cei care nu au reușit până acum să viziteze noul sediu, au avut, în sfârșit, ocazia să pășească în Pavilion32, un loc dedicat întrunirilor culturale organizate de institut, unde au loc expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film, reprezentații muzicale și dezbateri. La parter se află spațiul dedicat evenimentelor, iar la etajul 1, biblioteca Institutului.
Mutarea în cele trei clădiri din Calea Dorobanți a oferit institutului posibilitatea de a prezenta publicului în noul său spațiu dedicat evenimentelor, în așa-numitul Pavilion32, proiecte proprii, dar și în colaborare cu alte entități. Evenimentele care vor avea loc în Pavilionul cultural în următoarea perioadă vor fi, în data de 15 februarie, expoziția de Sound Art din cadrul ”Săptămânii Sunetului” (15.02-10.03) realizată de Fundația Beethoven pentru Artă și Cultură a orașului Bonn și documentează instalații sonore concepute pentru spații urbane moderne.
Acest proiect unic, pe plan internațional, este curatoriat de Carsten Seiffarth (Berlin) care va fi prezent la vernisaj: https://bit.ly/2DAkBVv, iar în martie vor avea loc tot la Goethe-Institut câteva proiecții ale One World Romania.
În cursul acestui an, Goethe-Institut va organiza manifestări pe următoarele teme:
- Două aniversări: „30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului“, pentru care este planificată, în toamnă, o expoziție şi aniversarea a 100 de ani de Bauhaus, când în cea de-a doua jumătate a anului, va fi implementat un proiect dedicat stilului Bauhaus din București.
- Sprijinirea societății civile:
• În data de 28 februarie, va avea loc lansarea Roma Digital Archive, o arhivă online care prezintă o contra-poveste relatată de romi și sinti, bazată pe surse științifice riguroase și care contrazic factual stereotipuri și prejudecăți.: https://bit.ly/2TNhe4v.
• Tot pe 28 februarie, în urma parteneriatului cu asociația Inițiativa România, va avea loc decernarea premiilor din cadrul competiției „Once Upon in Romania“, unde Goethe-Institut va oferi ”Premiul publicului” pentru textele cele mai originale despre corupția din România, compuse pentru melodii consacrate: https://bit.ly/2IpeZDl.- Univers digital – Realitate virtuală, inteligență artificială şi influenţa platformelor de socializare:
• Sfârșitul lunii martie: lansarea site-ului Millenials in Fokus, un proiect de mentoring pentru viitorii jurnaliști care se concentrează asupra unor subiecte precum mediul, migrația, inteligenţa artificială, munca şi platformele de socializare și o nouă dezbatere Fokus Talk pe tema platformelor de socializare. Fokus Talk este o dezbatere lunară care are loc la Goethe-Institut, la care sunt invitați experți, pe teme precum munca, mediul, platformele de socializare şi migrația. - Muncă şi migrație
• 4 aprilie, ora 19.00 : Expoziția Harun Farocki/ Despre deteritorializarea muncii. Un proiect care atinge problemele apărute de pe urma transformării muncii în epoca postindustrială.
În rest, Goethe-Institut va organiza şi în acest an Cultural Management Academy, un program de training cu durata de o săptămână dedicat managerilor culturali, va participa la festivaluri importante precum TIFF, FITS sau Pelicam. Totodată, colaborarea cu EUNIC Cluster Romania continuă la rândul ei, în cadrul unor proiecte precum European Language Week, Cinemascop, European Film Festival ş.a.