marți, 11 august, 2020
31.9 C
București

O parte din bugetari vor intra în șomaj tehnic

În România, o parte din bugetari vor intra în șomaj tehnic, câte 15 zile pe lună, perioadă în care vor fi plătiți cu 75% din salariul brut de încadrare. 

Excepție vor face angajați precum cei din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Sănătate și asistență socială, a anunţat premierul Ludovic Orban.

„Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu, în care împărțim angajații în două – jumătate din angajați lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de șomaj tehnic – plătiți la fel cum sunt plătiți cei din șomaj tehnic, cu 75% – restul de 15 zile vin la muncă ceilalți, care au stat în șomaj tehnic perioada respectivă”, a declarat premierul, la B1 TV.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. 15 zile vor lucra aia care lucra iar 15 zile tot ei din somaj tehnic. Pilele nu vor lucra nici la servici nici acasa. Si unde trebuie inlocuit personalul dupa 15 zile cu amante, bucatarese coafeze ce faceti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Incident în apropierea Casei Albe. Trump și-a întrerupt conferința de presă și a fost evacuat

Președintele Donald Trump și-a întrerupt luni întâlnirea cu presa de la Casa Albă, fiind evacuat rapid de...

Statul a cheltuit 5 miliarde lei pentru combaterea pandemiei până la 1 iulie

Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului un raport special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de...

Numărul de noi persoane infectate cu Sars Cov-2 rămâne constant

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de...