Care sunt trendurile anului 2021 cand vine vorba de covoare

La fiecare inceput de an profesionistii in design si pasionatii din domeniu asteapta cu nerabdare sa afle care sunt culorile care vor domni in anul curent.

In timp ce unele nuante cum ar fi rosu si alb au fost in capul listei pentru anul 2020, in anul 2021 se pare ca albastru marin, o alegere buna pentru dormitoare, livinguri sau birouri de acasa, va tine capul de afis.

Lumea covoarelor nu face nici ea exceptie de la regula, iar fabricile au pregatit diferite modele disponibile in culoarea anului.

Pentru a afla mai multe pe aceasta tema, am stat de vorba cu unul dintre reprezentantii magazinului Startdecor, cel mai mare vanzator online de covoare din Romania.

Ce noutati ni se pregatesc pe parcursul anului 2021 cand vine vorba de covoare si cum a fost afectata aceasta industrie de pandemie?

Asa cum bine ati punctat la inceputul articolului, albastru marin este culoarea de referinta al acestui an, iar producatorii de covoare au fost foarte receptivi in ceea ce o priveste lansand multe modele care o au in componenta complet sau partial in ambele tipuri de covoare comercializate de noi si anume covoare sintetice si covoare din lana care de altfel sunt si recomandarea noastra datorita calitatii lor superioare.

Daca pana nu demult covoarele clasice cu modele florale sau cele cu modele antice erau cele mai solicitate, in prezent putem spune ca trendurile s-au schimbat, iar covoarele moderne cu linii geometrice sau in culori uni castiga tot mai multe teren datorita stilului scandinav adoptat tot mai des in locuintele consumatorului din Romania.

Ca toate celelalte industrii si cea a covoarelor a fost afectata de pandemia Covid19 mai ales datorita unor cresteri foarte mari de preturi a materiei prime folosita de catre producatori la fabricarea covoarelor, fapt care a dus automat la o crestere a pretului pentru consumatorul final in cele mai multe cazuri. Fiindca e o situatie delicata prin care trecem cu totii si din respect pentru clientii Startdecor, la inceputul anului am decis inghetarea preturilor in cazul covoarelor din lana cel putin pana in al doilea semestru, iar asta pe noi personal ne-a ajutat sa fim cu un pas in fata concurentei, chiar daca am optat pentru castiguri mai mici si solidaritate cu toti cei afectati de criza actuala.

Ce planuri de viitor sunt si cum vedeti a doua parte a anului in lumea design-ului interior?

Dupa ce in plina pandemie la sfarsitul anului trecut am reusit sa inauguram magazinul nostru online din Ungaria startdecor.hu, in anul 2021 planurile noastre raman neschimbate in ceea ce priveste extinderea retelei in alte piete internationale, iar ca prioritate Bulgaria este urmatorul pas spre acest obiectiv.

Speram cu totii ca aceasta pandemie sa ia sfarsit cat mai repede si sa revenim cu totii la viata normala de dinainte, insa indiferent de situatie este clar ca design-ul interior va continua sa fie o parte importanta pentru viata fiecaruia dintre noi si apetitul consumatorului pentru schimbare va ramane acelasi.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW