Carti pe care orice copil le-ar citi cu mare interes

Creierul unui copil functioneaza asemenea unui burete, absorbind informatiile care ii sunt oferite, motiv pentru care intr-un top cu recomandari carti pentru copii trebuie sa se tina cont de varsta copilului si de subiectul lecturilor.

Copilul va fi influentat pozitiv sau negativ de ceea ce i se citeste sau de ceea ce citeste.

Exista carti pentru copii potrivite pentru orice varsta

Specialistii de la PrintreCarti.ro recomanda carti cu subiecte adecvate varstei pe care copilul o are. Pe rafturile anticariatului online sunt asezate sute de titluri, cu subiecte foarte diferite, de la povesti pentru copiii  mai mici si pana la carti de actiune pentru copiii mai mari. In plus, cartile din anticariat sunt intr-o forma impecabila si sunt vandute la preturi accesibile, cu mult mai ieftin decat intr-o librarie.

De la varste mici, copiilor li s-ar putea face cunostinta cu Petre Ispirescu, cunoscut culegator al basmelor romanesti pe care le-a repovestit cu un har remarcabil.

“Praslea cel Voinic si merele de aur”, “Aleodor imparat”, “Cele douasprezece fete de Imparat si Palatul Fermecat”, “Lupul parcalab” si carti care contin mai multe basme, precum “Basme alese” (1934), “Legende sau basmele romanilor adunate din gura poporului” si “Basmele romanilor” sunt doar cateva titluri de carti care pot fi cumparate din anticariatul Printre Carti.

Copiii mai mici ar putea fi incantati si de povestile scrise cu un farmec deosebit de Fratii Grim – “Pune-te masa! Cius, cius, magarus! Bata iesi din sac!” sau “Hansel si Gretel”, de exemplu. 

Pe de alta parte, de pe la 10-11 ani copiii poti citi cartile lui Jules Verne, autor care nu a lipsit nici din copilaria parintilor. “Castelul din Carpati”, “Ocolul Pamantului in optzeci de zile”, “Satul aerian”, “Inchipuirile lui Jean Marie Cabidoulin”, “Hector Servadac”, “Pilotul de pe Dunare”, “Clovis Dardentor”, “Secretul lui Wilhelm Storitz”, “Cesar Cascabel”, “Un bilet de loterie”, “Farul de la capatul lumii”, “O calatorie spre centrul pamantului”, “Douazeci de mii de leghe sub mari”, “Capitan la 15 ani”, sunt doar cateva titluri de carti pe care orice copil ar trebui sa le citeasca.

Nu in ultimul rand, copiii ar trebui sa se familiarizeze cu opera lui Ion Creanga (“Amintiri din copilarie”, “Povesti si povestiri”, “Povestea porcului”, “Povestea lui Stan Patitul”) si opera lui Mihail Sadoveanu – “Dumbrava Minunata”  de exemplu.

Cartile hranesc mintile copiilor si contribuie la educatia acestora

Nimeni nu spune ca prichindeii nu ar trebui sa fie obisnuiti cu echipamentele IT, ca nu ar trebui sa priveasca desene animate la TV, insa lectura nu se compara cu niciuna dintre aceste activitati. Cartea tiparita si subiectele potrivite copilului au un farmec deosebit si contribuie masiv la dezvoltarea inteligentei emotionale, motiv pentru care orice parinte ar trebui sa isi indrume copilul sa citeasca.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW