Casa Albă are în plan discuții Biden-Xi

Casa Albă va studia posibilitatea organizării unor discuții între președintele american Joe Biden și omologul său chinez Xi Jinping, date fiind tensiunile existente între Washington și Beijing asupra unui întreg evantai de chestiuni, între care și cea privind drepturile omului, informează Reuters, citându-l pe Jake Sullivan, consilierul Casei Albe pentru securitate națională. Cei doi lideri „trebuie să evalueze stadiul relațiilor noastre”, a declarat Sullivan. Beijingul a lansat numeroase comentarii fulminante după ce țările G7, reunite recent în cadrul summitului din Regatul Unit, au publicat duminica trecută o declarație comună în care China este criticată pentru violări ale drepturilor omului în regiunea Xinjiang și pentru ingerință în Hong Kong, cerând de asemenea o anchetă aprofundată privitoare la originea pandemiei de coronavirus.

„În curând”, a spus Jake Sullivan într-o conferință de presă telefonică, „ne vom așeza să determinăm modalitățile necesare organizării unui dialog între cei doi președinți”. El poate avea loc sub forma unei discuții telefonice, o reuniune în marja unui alt summit internațional, sau în altă formă, a adăugat Sullivan. Acesta reamintește că Joe Biden și Xi Jinping sunt așteptați la summitul G20 ce va avea loc în luna octombrie în Italia. Sullivan a precizat că nu a fost luată încă vreo decizie referitoare la acest subiect.


- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Tine-l, Doamne, in viata, pana termina convorbirile astea in care numai el stie ce spune. Si MAO murise de 3 luni, dar il impaiasera si facea cu mana multimii adunate sub balconul CC-ului chinez, ca acest RAMO, nu RAMBO, al nostru !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW