Casă, dulce casă: trei moduri simple de a avea grijă de locuința ta

Acasă e locul unde te simți cel mai bine. De aceea, este important să ai grijă de ea, să investești în recondiționarea ei cât de des poți, să o amenajezi așa cum îți place și să o accesorizezi după nevoile și gusturile tale. Pune-ți amprenta, umanizeaz-o și fă-o cât mai caldă și primitoare. Dar pentru asta ar fi bine să ții cont de ideile de mai jos:

Casă curată, minte ordonată

Nu există sentiment mai plăcut decât să intri într-o locuință curată, îngrijită și cu un miros proaspăt. Este mediul perfect pentru a te retrage cât mai repede de pe drumurile de peste zi, bucurându-te de compania familiei și de zâmbetele lor. Dacă ai copii, curățenia trebuie să fie exemplară. O lampa uv pentru dezinfectarea casei face minuni împotriva bacteriilor și acarienilor care se ascund prin toate cotloanele locuinței. Aparatele de aer condiționat sunt predispuse la acumularea de bacterii și mucegai, mai ales că sunt extrem de folosite în sezonul cald.

Dă cu aspiratorul de cel puțin două ori pe săptămână și aerisește cât mai mult. Pe timp de vară, dimineața și seara încearcă să ții ferestrele deschise, pentru ca aerul curat să circule neoprit. Încearcă să întreții curățenia, nu lăsa vase nespălate în chiuvetă până a doua zi și nu amâna sarcinile casnice.

Fă-ți grădina cât mai frumoasă

Așa cum interiorul locuinței este îngrijit, la fel și exteriorul trebuie să fie la fel. Până la urmă, o grădină sau o curte îngrijite reflectă cât de gospodar e proprietarul. La începutul primăverii, scapă de buruienile distrugătoare. Cu cât lumina soarelui e mai puternică și vara e pe aproape, cu atât iarba și buruienile vor invada zona, fiind din ce în ce mai greu de extras.

Iată cele mai bune metode de a conserva o curte curată, fără buruieni:

  • nu tunde prea scurt iarba
  • sari peste fertilizarea de primăvară
  • plantează flori cât mai multe, după preferințe, dar cel mai bine este să alegi flori de câmp.

De asemenea, poți alege un erbicid organic sau tradițional. Lunile martie și aprilie reprezintă perioada ideală pentru a te ocupa de acest lucru. Vei vedea diferența în scurt timp.

Cunoaște nevoile casei tale

De cele mai multe ori, când cineva cumpără o casă gata făcută, rareori face eforturi pentru a înțelege aspectul tehnic al acesteia. De altfel, cunoașterea designului casei îți permite să afli rapid dacă apare o problemă tehnică. Ulterior, cunoașterea designului te va ajuta să iei decizii cruciale. Acest lucru este deosebit de important atunci când faci întreținerea de rutină sau reparațiile majore. Acestea includ asigurarea faptului că domiciliul nu are fisuri arhitecturale sau amenajări defectuoase, făcute de meseriași grăbiți.

Una dintre modalitățile de a te asigura că locuința nu prezintă fisuri include asigurarea faptului că locația drenajului este departe de plăcile de beton. De asemenea, umplerea punctelor joase din apropierea plăcilor de beton. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi. O casă trebuie întreținută, iar reparațiile se fac anual. Cu cât o lași mai mult timp în paragină, cu atât ai șanse să nu te bucuri de ea, cel puțin, nu așa cum ți-ai dori.

Mai mult decât atât, încurajăm instalarea unor sisteme de supraveghere care să îți ofere ție și celor dragi sentimentul de siguranță, de care multe case au nevoie. Cunoaște lucrurile de care casa are nevoie, apoi treci la acțiune.

Recunoaște: când casa e organizată, curată și în siguranță, liniștea și buna dispoziție își spun cuvântul. Știai că lucrul acesta sudează și mai mult relațiile familiale? Până la urmă, este absolut normal. Dacă mintea este haotică, nimic nu îți iese bine, la fel și o casă. Dacă e bine întreținută și curată, toți locatarii sunt fericiți.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW