Casele de vacanţă, spaţii cu risc mare de intrare prin efracţie

Casele de vacanţă s-au dovedit întotdeauna a fi un domeniu de mare interes pentru practicanţii intrării prin efracţie. Chiar dacă potenţialul câştigului nu este foarte mare, acest risc al spargerii caselor de vacanţă există. Fie că este o locaţie într-o localitate  aglomerată, fie că este vorba de o casă de vacanţă dintr-un sat retras, o breşă în protecţia casei va fi descoperită de către spărgătorii interesaţi.

Cum se protejează casa de vacanţă          

Întreţinerea unei case de vacanţă este destul de costisitoare, indiferent cât timp se locuieşte în ea. Pe lângă aceste cheltuieli, este nevoie şi de investiţia într-un sistem de protecţie permanent, astfel că fiecare va încerca să găsească cele mai profitabile mecanisme prin care să sporească siguranţa şi protecţia spaţiului respectiv.  Un sistem de monitorizare video se va dovedi a fi foarte eficient, amortizând în timp investiţia financiară pe care a presupus-o. Înainte de a demara procesul de montare a unui sistem de supraveghere video, este important să se stabilească exact configuraţia spaţiului asupra căruia se va interveni. În funcţie de mărimea acestuia şi de specificul avut, interior şi exterior, se va stabili ce tip de camere video vor fi montate, ce accesorii sunt necesare, dar şi pe ce dispoziţiv vor fi monitorizate imaginile captate. Fiind o locaţie la distanţă, este recomandată montarea unui sistem de alarmă care să activeze rapid toţi senzorii existenţi şi să declanşeze intervenţii de urgenţă în cazul în care are loc o spargere, un incendiu sau oricare alt tip de incident care pune în pericol locaţia.

Camerele de supraveghere

Atunci când se montează un sistem de monitorizare video, rolul cel mai important este deţinut de camere de supraveghere, dacă acestea sunt alese corespunzător şi montate corect, atunci şi capturile realizate vor fi de calitate şi utile. Există camere de interior, care vor fi montate în camerele, holurile şi  mansarda casei, raza lor având drept ţintă căile de acces ale locaţiei, uşi, ferestre, ieşiri de urgenţă, trape, guri de ventilaţie sau garaje. Pentru curte, terase sau balcoane, sunt recomandate camerele de supraveghere de exterior, cu un grad mare de rezistenţă în faţa factorilor agresori, de la particule de praf şi fum, până la condiţii meteo extreme. Camerele vor fi alese în funţie de raza de acţiune şi de rezoluţie.

Monitorizarea video

Este foarte important ca accesul la imaginile captate să fie uşor de realizat, monitorul unui calculator sau ecranul unui telefon inteligent reprezentând variantele ceal mai des adoptate. Pentru o partajare de calitate a imaginilor captate, se poate opta pentru un model de calculatoare refurbished. Sunt calculatoarele care nu se încadrează în categoria second-hand, nefiind realizate din componente, dar nici statutul de produs nou nu îl mai pot deţine. Aceste calculatoare provin din anumite contexte care garantează funcţionalitatea foarte bună şi design-ul iniţiţial, având un grad de uzură mic. Calculatoarele refurbished provin din suprastocuri, pot fi modele returnate imediat după cumpărare, au făcut parte din parcul de calculatoare al unei companii mari care schimbă periodic aparatura sau au fost incluse în târguri de profil, iar acum sunt direcţionate către vânzare. Preţul acestor calculatoare este cu 40%-60% mai mic în comparaţie cu modele noi, astfel că pot reprezenta o variantă foarte avantajoasă atunci când se doreşte montarea unui sistem de monitorizare pentru casa de vacanţă. Astfel, cu o investiţie moderată, se pot alege cele mai performante componente care fac parte dintr-un sistem de monitorizare video, chiar şi atunci când obiectivul vizat este o casa de vacanţă.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW