vineri, 27 martie, 2020
13.2 C
București

Catastrofă aviatică în Etiopia: 157 de victime

Un avion Boeing 737 aparținând companiei «Ethiopian Airlines» s-a prăbușit duminică dimineață imediat după decolarea de la aeroportul internațional din Addis Abeba. Zborul ET302 avea drept destinație Nairobi, în Kenya. La bord se aflau 149 de pasageri și 8 membri ai echipajului.

Compania etiopiană a precizat în primele sale informații că a fost pierdut contactul cu avionul respectiv la 6 minute după decolare. Căutările și operațiunile de salvare sunt în curs de derulare într-o zonă situată la circa 50 km. sud de Addis Abeba. «Etiopian Airlines» asigura patru legături zilnice între Addis Abeba și Nairobi. Aparatul implicat în accident făcuse primul său zbor anul trecut, în luna octombrie. Compania etiopiană este prima, ca dotare, de pe continentul african. Ea dispune de 100 de aparate, majoritatea fiind noi.

Agenția de presă etiopiană, citând informații furnizate de compania Ethiopian Airlines, anunță că în accidentul aviatic de duminică dimineață și-au pierdut viața toate cele 157 de persoane aflate la bord (pasageri și echipaj). Din aceleași surse s-a aflat că avionul transporta pasageri proveniți din 33 de țări. Primul ministru etiopian a adresat, printr-un mesaj, condoleanțe familiilor care și-au pierdut rude, prieteni, apropiați în catastrofa de duminică dimineață.

1 COMENTARIU

  1. ETIOPIA 7/14 HRISTOS 7, MARIA 14; Etiopia 7/13 HRISTOS 7, TIȘBITUL 13; E.TI.O.P.IA. E-Elia, TI-Tisbita, O-Ordine, P-Public, IA-Ani. Anii ordinii publice a Lui Hristos și Elia Tisbita (2004-2070 leat 7512-7578).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

TRENDING