18.5 C
București
sâmbătă, 8 mai

Ce caracteristici ar trebui sa aiba apartamentul ideal?

Dupa ce ai stat ani buni in chirie, schimband numeroase garsoniere si apartamente si carand cutiile pline cu lucrurile folositoare sau mai putin folositoare, vine un moment in care vrei sa pui stop. E acel moment in care te intrebi daca, in loc sa platesti luna de luna o suma de bani, doar ca sa poti sta pentru o perioada limitata de timp intr-un loc care nu iti va apartine niciodata cu adevarat, nu e mai bine sa platesti lunar rate pentru propriul tau apartament sau pentru propria ta casa. E acel moment in care iti doresti sa te simti cu adevarat „acasa”.

Fie ca vorbim de achizitionarea unui apartament in rate sau ca vorbim de achizitionarea unui apartament cu plata integrala, senzatia ca acel loc iti va apartine te va face sa te simti mai confortabil si sa iti doresti sa investesti atat timp, cat si bani in acel loc. Si pentru ca nivelul de confort in noul tau apartament sa fie unul cat mai ridicat, atunci trebuie sa tii cont de cateva aspecte. Mai jos iti vom prezenta cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aiba apartamentul tau:

Locatia

Din punctul nostru de vedere, locatia este unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le analizezi atunci cand vrei sa iti cumperi un apartament. Sa zicem ca, de exemplu, cauti apartamente noi Constanta. Trebuie sa te gandesti foarte bine daca iti doresti ca noul tau apartament sa fie situat in centrul orasului sau daca vrei sa se afle intr-un loc ferit de agitatie; daca vrei sa fie apropiat de locul tau de munca sau de gradinita copiilor tai sau daca vrei sa aibe acces la un anumit tip de mijloc de transport. Pe de alta parte, trebuie sa tii cont ca zona in care acesta este amplasat este una curata si ferita de incidente neplacute. Cu alte cuvinte, trebuie sa iti faci un top al prioritatilor in ceea ce priveste locatia in care este amplasat apartamentul, pentru ca tu sa ai un plus de confort in ceea ce priveste modul si durata de deplasare intre apartament si punctele tale de interes, dar si cat de linistita sau nu este zona.

Marimea

Daca tocmai ai achizitionat un apartament si nu iti place culoarea faiantei din baie, atunci poti sta linistit, deoarece, cu un mic cost suplimentar, poti face o schimbare in acest sens. In schimb, odata ce ai cumparat un apartament, nu mai poti schimba doua lucruri foarte importante, si anume: locatia si dimensiunile acestuia. Astfel ca, cea de-a doua caracteristica importanta pentru viitorul tau apartament este marimea. Este evident ca daca locuiesti singur, nu vei avea nevoie de un apartament cu trei dormitoare, pentru ca acest lucru presupune intretinere suplimentara si facturi mai mari la incalzire. Pe de alta parte, un spatiu mult prea mic, te va face sa te simti inchis si fara aer. Astfel, pentru a te putea simti relaxat si sa ai si un confort financiar, trebuie sa te gandesti de la bun inceput de cat spatiu vei avea nevoie.

Iluminarea

Lumina naturala este foarte importanta pentru sanatatea ta. Astfel ca, pentru un plus de confort, ferestrele noului tau apartament ar trebui sa fie destul de mari cat sa iti ofere lumina necesara, dar totusi sa iti pastreze un strop de intimitate. Daca totusi ai gasit un apartament pe gustul tau, dar nu are lumina necesara, te poti juca ulterior cu cateva corpuri de iluminat, asa ca acest lucru nu ar trebui sa te impiedice atunci cand iei o decizie.

Finisajele

Atunci cand iti cauti un apartament in care urmeaza sa locuiesti o perioada lunga de timp, nu cred ca iti doresti sa stai sa faci reamenajari dupa cateva luni. Astfel ca, inca un lucru de care trebuie sa tii cont cand faci o astfel de alegere il reprezinta finisajele. Se vede de la distanta atunci cand un lucru este facut doar de dragul de a fi terminat si, cu siguranta, o astfel de manopera nu va fi foarte rezistenta in timp.

Asadar, atunci cand esti in cautarea noului tau apartament, trebuie sa tii cont de cateva lucruri destul de importante, ca mai apoi sa te poti juca cu mobilierul si cu obiectele de decor si sa poti transforma acel apartament in „acasa”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW