Țara noastră este pline de tot felul de atracții naturale sau construite de mâna omului, pe care trebuie neapărat să le vezi, cel puțin o dată în viață. Fie că preferi un loc plin de verdeață, munți și lacuri sau optezi pentru cetăți, monumente și biserici, cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău în România.
De exemplu, dacă te-ai gândit să mergi împreună cu prietenii la o https://excursiecubarca.ro/ și la o drumeție prin împrejurimi, dar nu ai avut până acum ocazia, dă-ne voie să încercăm să te convinge să nu mai stai pe gânduri. Iată cele mai cunoscute și îndrăgite locații de vizitat în zona Dobrogei.
Cetatea Enisala
Dacă ești pasionat de istorie, monumente și construcții antice, atunci Dobrogea nu te va dezamăgi. Una dintre atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi dacă te afli prin zonă este Cetatea Enisala, din județul Tulcea. Aceasta datează din jurul anilor 1200 și a fost construită pe un deal calcaros, cu scop militar.
Cetatea este formată din patru turnuri și doi contraforți, cu ziduri de apărare. Aceasta a fost părăsită în urma formării Lacului Razim, dar este în prezent deschisă publicului, pentru a fi vizitată.
Lacul Iacobdeal
Situat în Munții Măcinului, Lacul Iacobdeal este un loc mai puțin cunoscut de către turiști, dar care te cucerește din prima clipă cu nuanțele de verde smarald. Acest loc este unic în țară, datorită modului de formare: nu prezintă niciun canal de scurgere și nici nu are o apă curgătoare care să se verse în el.
Acest lac s-a format în anul 1930, într-o zonă în care se exploata granitul, în urma dinamitării unei galerii. Cu siguranță vei face câteva fotografii impresionante cu acest peisaj unic pe meleagurile noastre.
Plaja Vadu
Dacă marea te cheamă, dar vrei să eviți grupurile de turiști, trebuie să vizitezi plaja de la Vadu. Acesta este un sat din Constanța, care face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, unde poți merge cu cortul, pentru a te putea bucura de liniște, natură și de apa mării. Locația este apreciată pentru nisipul fin și apa nu foarte adâncă. Tot aici vei găsi și o cherhana cu produse autohtone și localnici extrem de amabili și prietenoși.
Nu uita, deoarece este o zonă protejată, va fi nevoie să achiți o taxă zilnică pentru a avea acces în rezervație. Prețurile sunt mici și pot fi plătite direct prin SMS.
Cetatea Histria
Tot pentru istorici sau iubitorii de istorie există și Cetatea Histria, din Județul Constanța, care este cunoscută ca fiind prima colonie grecească de la malul Mării Negre. Cu atât mai mult, aceasta reprezintă chiar prima așezare urbană de pe teritoriul României.
Cetatea Histria este o arie protejată, funcționând ca rezervație naturală și ca sit arheologic, cu pășuni, mlaștini și suprafețe cu nisip. Tot aici vei putea admira diverse specii de flori rare, precum pelinul, ața de mare, varza de mare, volbura, siminocul sau valentița.
Delta Dunării
Ce poate fi mai frumos decât un spațiu natural feeric, populat de specii de păsări și vietăți acvatice unice pe teritoriul țării? Dacă ești un mare fan al păsărilor te vei bucura să afli că doar în Delta Dunării poți admira la un loc cormorani, pescăruși, lebede, egrete, pelicani sau lopătari.
Dacă te impresionează mai mult flora decât fauna, nu-ți face griji! Delta te așteaptă cu sălcii, plopi albi sau negri, stuf și papură, dar și nuferi, în culori variate, care fascinează orice privitor cu frumusețea lor de basm.
Toate acestea pot fi admirate cel mai bine direct de pe apă, deci, cât timp te afli în zona deltei, poți opta pentru o excursie cu barca Sf. Gheorghe, pe unul dintre brațele râului. În cadrul unei astfel de activități poți vedea vărsarea Dunării în Marea Neagră și poți realiza fotografii superbe cu apusul soarelui.
Acum că te-am convins să îți petreci următoarea vacanță în zona Dobrogei, tot ce îți rămâne de făcut este bagajul. Ia cu tine cei mai buni prieteni sau persoana iubită și porniți într-o călătorie de neuitat, în care să descoperiți doar câteva dintre cele mai de seamă frumuseți ale acestei țări.