Ce piese Stihl de rezerva trebuie sa ai mereu pentru drujba ta nemteasca?

Drujbele Stihl sunt foarte utile pentru activitatile gospodaresti si beneficiaza de ingineria germana de la acelasi brand. Daca ai utilizat deja un astfel de produs, mai mult ca sigur stii care sunt beneficiile sale.

Totusi, unele componente se pot uza sau defecta dupa o anumita perioada de activitate. Din acest motiv, trebuie sa dispui intotdeauna de piese Stihl de rezerva la indemana. Iata care sunt cele mai importante dintre ele!

Demarorul

In clipa in care tragi de fir, demarorul are rolul de face motorul sa se roteasca. Daca nu se intampla acest lucru, ar putea fi un semn al faptului ca aceeasi componenta nu mai functioneaza in mod corespunzator. Acest aspect poate fi verificat indepartand carcasa si examinand circuitul de pornire. Adesea, defectiunile la demaror au legatura cu arcul spiralat, care poate trage inapoi manerul de pornire. In situatiile de acest tip, tot ansamblul ar putea avea nevoie de inlocuire.

Lantul

Daca lantul nu este lubrifiat corespunzator sau a fost folosit un ulei slab calitativ, acest lucru poate cauza probleme. Pe masura ce se incalzeste, s-ar putea sa nu mai taie bine si sa devina lejer. Din acelasi motiv, este recomandata pauza la fiecare jumatate de ora de utilizare. In cazul in care lantul a ajuns deja tocit, curatarea acestuia si ascutirea cu o pila sau o masina profesionala s-ar putea sa nu fie suficiente. Din fericire, il poti inlocui cu altul nou si vei aduce lucrurile la normal.

Ambreiajul

Invartirea in timpul taierii are loc datorita tamburului, care este antrenat de sabotii de ambreiaj. In momentul in care acestia ajung sa fie foarte uzati, aceeasi componenta nu mai este pusa in miscare si apar incetiniri in procesul de lucru. Atunci cand se intampla asta, kitul de piese Stihl de sub capac trebuie inlocuit complet. Scoate bujia si ataseaza o cheie, care sa blocheze pistonul. Prin intermediul unei surubelnite si a unui ciocan, vei bate sabotii in sensul acelor de ceasornic. La final, acestia se deblocheaza si ii poti desfileta. Dupa ce demontezi pinionul, il poti instala pe cel nou in ordinea inversa.

Carburatorul

Carburatorul poate ajunge infundat, daca ai obiceiul de a umple rezervorul pana sus si nu-l golesti dupa ce iti termini treaba. Benzina nu trebuie lasata in rezervor, deoarece aceasta se ingroasa si impiedica motorul sa porneasca. Intr-un astfel de scenariu, carburatorul trebuie curatat cu o solutie speciala. Daca problema persista, este insa necesara schimbarea sa.

Bujia

Bujia se defecteaza daca nu este inlocuita pe o perioada lunga. De aceea, trebuie sa o scoti pentru a o verifica impreuna cu alte piese Stihl. In cazul in care observi ca invelisul ceramic este crapat, un electrod este ars sau au aparut depuneri carbonizate, acesta este un semn negativ. Dupa ce schimbi bujia, incearca repornirea si asigura-te ca exista o scanteie inainte de a folosi iar drujba.

De unde sa cumperi piese Stihl de rezerva?

Persoanele care utilizeaza drujba frecvent trebuie sa se ocupe de un proces de mentenanta, care include curatarea componentelor si ascutirea lantului. Pe de alta parte, orice model poate fi afectat in timp din diverse motive.

Acest lucru se intampla in special celor care utilizeaza drujba pentru sarcini solicitante sau activitati profesionale. Daca nu mai beneficiezi de garantie si ai nevoie de componente noi, este necesar sa le achizitionezi pe acestea dintr-o sursa de incredere. Alege un magazin online ca generalmotor.ro si dispui de o gama variata de piese Stihl, dar nu numai!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW