16 C
București
miercuri, 5 mai

Ce se întâmplă cu examenele pentru permisul auto

Cei care vor să obțină permisul de conducere mai au de așteptat. Asta pentru că Direcția Regim Permise a anunțat că nu se reia, deocamdată, examinarea pentru obținerea permisului de conducere.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor(DRPCIV) anunța, pe 17 martie, că a fost suspendată examinarea pentru obținerea permisului auto pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba atât de proba teoretică, cât și de proba practică.

Tot atunci, Direcția Regim Permise a susținut că exista posibilitatea prelungirii măsurii în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Pe data de 15 aprilie, a fost prelungită acestă măsură cu încă 30 de zile.

„Se menține suspendarea activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru 30 de zile începând cu data de 16.04.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației actuale”, a transmis atunci DRPCIV.

Examenele pentru permisul auto, amânate până în iunie

Ulterior, pe 15 mai, DRPCIV a revenit cu alte informații. Reprezentanții DRPCIV susțin că examinarea va fi reluată în iunie, însă nu au comunicat o dată exactă.

„În ceea ce privește activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului”, se arată în comunicatul DRPCIV.

Astfel, în prima etapă, vor putea susține proba practică candidații admiși la proba teoretică și programați pentru proba practică în perioada stării de urgență. Au prioritate candidați cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau documentele expiră în perioada imediat urmatoare.

În ceea ce privește programarea candidaților aflati în această situație, există două posibilități. În primul rând, se poate face din oficiu, în ordinea programărilor anterioare. A doua posibilitatea ar fi programarea prin intermediul școlilor de soferi, pe platforma online dedicată.

În a doua etapă se va relua și examinarea teoretică. DRPCIV precizează că între prima și a doua vor fi aproximativ două săptămâni, „în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW