Ce se întâmplă cu facturile la energie după 1 aprilie. Virgil Popescu: Gândim continuarea unei scheme de compensare

Mirela Ionela Achim (b1tv.ro)

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a vorbit despre introducerea unei noi scheme de compensare, așa încât românii să nu fie afectați de facturile la energie după 1 apriilie, când actuala lege nu va mai fi în vigoare.

Popescu vorbește de noi scheme de compensare a facturilor la energie pentru consumatori și IMM-uri

„M-ați întrebat ce va fi după 1 aprilie. Gândim continuarea unei scheme de ajutor de stat, de compensare pentru consumatorii casnici, ca după 1 aprilie să avem posibilitatea să reducem TVA de la 19 la 5%, în paralel cu scoaterea din prețul energiei electrice a bonusului de cogenerare și a tarifului de certificat verde.

Evident, pentru cei care au un plafon de consum de 300 de kw la energie, plus o marjă de 10%. În funcție de preț, ne gândim ce putem face și în cazul gzelor naturale. Din estimările mele, consumul oricum va scădea de la 1 aprilie și credem că va scădea și prețul

Pentru IMM-uri, gândim o schemă de ajutor la fel, pentru după data de 1 aprilie, așa încât să poată beneficia în continuare cel puțin până la 1 iulie e acest ajutor.

Transmit clar un mesaj pentru potențialii beneficiari: vom urmări ca acest ajutor de stat să se ducă țintit către ei, dar să-și asume niște condiționalități, precum păstrea locurilor de muncă”, a declarat ministrul Popescu.

Popescu anunță ajutor și pentru cei care activează în industria alimentară

„Am discutat azi, la Guvern, ca pentru zona de agricutură, pentru zona de industrie alimentară, ținând cont de faptul că securitatea alimentară e o componentă foarte importantă a securității noastre naționale, să avem o schemă de compensare nu numai pentru IMM-uri, ci și pentru procesatorii mari, pentru producătirii de carne de pui, pentru toți cei din această zonă.

Începând din 1 februarie vrem să o avem în funcțiune. Discutăm cu ministrul (Agriculturii) Chesnoiu și vom merge în Guvern cu un proiect legislativ, așa încât să avem o schemă de ajutor de stat pentru cei din această industrie.

Practic din prețul la energie și gaze să-i ajutăm compensând factura, așa încât să fie competitivi pe piață și prețul alimentelor să nu crească”, a mai declarat ministrul Energiei.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW