Ți s-a întâmplat vreodată să-ți palpezi sânii și să observi în interiorul lor niște corpuri “cărnoase”, de diferite dimensiuni sau să simți dureri surde în zona pieptului în apropierea menstruației? Toate acestea se pot datora formării unor noduli la nivelul sânilor, afecțiune cunoscută în termeni medicali ca mastoză fibrochistică.
Nodulii la sân nu sunt o raritate, iar de-a lungul vieții aproximativ 40% din femei vor detecta cel puțin o astfel de formațiune, de cele mai multe ori inofensivă, la nivelul unuia sau ambilor sâni. Există însă și nodul canceroși care trebuie depistați cât mai devreme pentru a se evita evoluția bolii și care trebuie analizați de un cadru medical de specialitate, iar apoi eliminați din corp în cel mai scurt timp posibil.
Care sunt cauzele formării nodulilor mamari?
Sânii nu au mușchi, ci sunt alcătuiți dintr-un țesut conjunctiv fibros, glande mamare, ganglioni, vase de sânge, nervi și grăsime. Structura lor poate diferi în funcție de constituția femeii, vârsta acesteia și modificările din cantitatea diferiților hormoni de la nivelul întregului organism.
Din punct de vedere medical, nodulii sunt o masă de țesut din interiorul sânului ale cărui celule s-au înmulțit într-un mod necontrolat din cauza dezechilibrelor hormonale, infecțiilor, traumatismelor sau tumorilor benigne ori maligne. La atingere, nodulii se observă ușor deoarece sunt mai compacți și mai tari decât restul sânului, iar la suprafața pielii pot determina schimbarea aspectului țesutului făcându-l să arate ca o coajă de portocală.
La nivel mondial, statisticile sunt îmbucurătoare pentru toate femeile deoarece se pare că doar 10% din toți nodulii descoperiți și diagnosticați sunt tumori maligne. Dar chiar și în aceste condiții, pentru prevenirea oricăror neplăceri, imediat după descoperirea unui nodul se recomandă o programare pentru un consult medical de specialitate.
Cum se pot trata nodulii canceroși?
Nodulii canceroși necesită o atenție specială și expertiza unui medic oncolog. Ei nu pot fi tratați acasă, iar dificultatea tratamentului lor constă și în faptul că de cele mai multe ori sunt descoperiți prea târziu, din cauză că spre deosebire de alți noduli nu provoacă niciun fel de durere.
Tratamentul nodulilor canceroși diferă în funcție de stadiul bolii și caracteristicile fiecărei femei în parte, motiv pentru care nu putem da definiția unui tratament sigur în lipsa efectuării unui examen medical amănunțit.
Cum se pot trata nodulii necanceroși?
Chiar dacă nu reprezintă un pericol pentru sănătate, nodulii de la nivelul sânilor sunt neplăcuți la atingere și inestetici. De aceea, după diagnosticarea lor, femeile pot apela la tratamente naturale, pe bază de plante, ca de exemplu crema Stop Nodul, un remediu eficient împotriva diferitelor tipuri de noduli.
Stop Nodul este o invenție românească, un brevet al doctorului biolog Slabau-Pascal Cătălina-Georgiana, care combinând un mix de șapte plante a reușit să fabrice un produs fără efecte adverse, foarte bun împotriva nodulilor, indiferent de partea corpului în care aceștia s-au instalat.
Ca ingrediente, Stop Nodul conține apă, ceară de albine, extract de Calendula Officinalis, extract de Brassica Oleracea, ulei de măsline, extract din semințe de Trigonella foenum-graecum, extract de Origanum Vulgare, extract din rădăcină de Arcticum Lappa, diferite tipuri de alcool și substanțe folosite în fabricarea produselor cosmetice.
Produsul se utilizează prin aplicare și masare în zona afectată, de două sau trei ori pe zi. De asemenea, durata optimă de urmare a tratamentului este de minim trei luni, timp în care se vor observa efecte pozitive sau chiar dispariția completă a nodulilor înainte de încheierea perioadei de tratament.
Pentru ce alte afecțiuni mai poate fi folosită crema Stop Nodul?
Stop Nodul ajută la vindecarea tuturor tipurilor de noduli, nu doar cei formați la nivelul sânilor. Această cremă se poate utiliza și pentru nodulii tiroidieni, cei din zona inghinală sau pentru cei apăruți în urma unor tratamente injectabile, indiferent de consistența lor sau dacă aceștia sunt dureroși sau nu.
Mai mult, datorită efectelor benefice ale extractelor de plante din compoziția sa, Stop Nodul poate fi aplicată și pe față pentru tratarea acneei sau pe corp în vederea ameliorării simptomelor cauzate de eczeme sau infecții.
Stop Nodul a fost testată și certificată în laboratoarele agreate de Uniunea Europeană și se fabrică în românia, într-un mediu steril, conform regulilor GMP.