Industria nu se referă doar la producția de mărfuri, ci și la ambalarea adecvată a produselor, astfel încât acestea să nu fie deteriorate în timpul transportului sau în timpul depozitării. Pentru aceasta sunt necesare ambalaje și cutii speciale care să ofere produselor condiții optime de păstrare. Un simplu carton nu este întotdeauna suficient pentru a proteja corespunzător bunurile.
Ambalarea produselor alimentare
Industria alimentară are propriile legi și reglementări foarte specifice care nu se aplică întotdeauna altor domenii de producție. În ambalajele alimentelor se folosesc numai materiale destinate să vină în contact cu alimentele, cele care nu reacționează cu substanțele alimentare și nu afectează calitatea produselor.
De obicei, pentru ambalarea alimentelor se folosesc conserve din plastic, sticlă sau aluminiu. Când vine vorba de produse uscate precum făina, zahărul, pastele și orezul, este foarte important să le protejezi de umiditate, care duce rapid la deteriorare.
Cutiile de ambalare pentru alimente uscate trebuie asigurate suplimentar cu pachete speciale care absorb umezeala. Astfel, chiar și timpii lungi de depozitare nu vor dăuna mărfurilor. Când vine vorba de produse umede, conserve și borcane, acestea sunt încărcături grele, așa că este foarte important să se aleagă cutii de carton de înaltă calitate, durabile, precum cele de pe https://www.prodepozit.ro/, care să nu se deterioreze sub greutate.
Ambalaje în industria de catering
Gastronomia trebuie, de asemenea, să respecte regulile de ambalare a alimentelor. Preparatele, adesea fierbinți, trebuie protejate împotriva pierderii de temperatură și prospețime și, în același timp, să rămână sigure pentru sănătate. Cutiile din polistiren, care sunt încă populare, sunt eficiente în păstrarea căldurii datorită formei lor, dar, din păcate, cercetările arată că eliberează substanțe nocive în alimente.
Din fericire, acestea sunt abandonate în favoarea ambalajelor mult mai sănătoase din hârtie, pastă de trestie de zahăr sau lemn. Nu sunt doar mai sigure pentru sănătate, ci și mult mai ecologice, ceea ce reprezintă un mare avantaj în ochii majorității consumatorilor. Poți cumpăra cu ușurință astfel de cutii de alimente ecologice, căci sunt oferite de depozitele care oferă ambalaje de unică folosință.
Dacă ai o firmă de catering și trebuie să utilizezi produse de unică folosință, merită să le alegi întotdeauna pe cele ecologice și compostabile.
Ambalaje pentru produse de uz casnic
Produsele care au nevoie de ambalaje speciale sunt substanțele chimice de uz casnic. Substanțele corozive conținute în lichidele de toaletă, curățarea țevilor sau detartranții trebuie ambalate în ambalaje speciale, durabile și rezistente. De obicei se folosesc sticle și cutii de plastic sau sticle rezistente la diverse substanțe chimice.
Produsele puternic acide și puternic alcaline, care pot fi problematice la depozitare, trebuie întotdeauna livrate consumatorului într-un recipient sau ambalaj verificat, certificat, cu instrucțiuni, pentru a nu amesteca agentul cu alte produse.
Ambalajul în industrie este extrem de important atât pentru siguranța mărfurilor, cât și a consumatorilor. Ambalarea adecvată a mărfurilor asigură calitatea acestora și le păstrează proaspete, de aceea, dacă ai o companie ce necesită ambalarea produselor, merită să alegi doar ambalaje de cea mai bună calitate.