Cea mai bună piesă de mobilier pentru citit

Ți-e dor să citești mai mult? Îți aduci aminte de zilele din adolescență în care stăteai zile întregi cu sufletul la gură până să termini de citit cartea aia, cea pe care ți-o amintești cu drag? Găsești mereu scuze pentru a evita cititul? Nu ești singur. Timpul liber ți-l găsești, hai să încercăm să eliminăm un alt posibil impediment în redescoperirea ritualului de lectură: lipsa unui loc confortabil dedicat cititului. Un colțișor special în care să amplasezi o piesă de mobilier pe care tu să stai în timp ce te aventurezi în ficțiune. Noi te ajutăm cu idei și tu poți cumpăra liniștit mobila în rate!

Știm că patul nu e cel mai bun prieten al cititului. Deși personajele din filme mereu acolo se găsesc să facă această activitate. Dar noi vedem doar două, trei cadre în care ochii lor se plimbă peste câteva rânduri și imediat după acțiunea se schimbă. N-avem niciodată parte de cadrele desprinse din realitate, în care gâtul devine încordat iar ei se pun de pe o parte pe alta, apoi pe burtă și așa mai departe.

Probabil că un fotoliu ar putea să fie de ajutor. Plasat discret în colțul camerei, cu o lampă care să propage lumina direct pe foaie. Poate și cu o pernuță pusă pe el, pentru confort sporit. Însă dezavantajul este cu siguranță mobilitatea. Acest lucru nu este neapărat deranjant dacă te-ai hotărât deja să-ți faci un spațiu dedicat cititului, pe care îl vei păstra de acum încolo. Însă dacă ești genul mai nehotărât, care azi vrea să citească în dormitor și mâine în sufragerie, s-ar putea să nu fii compatibil cu un fotoliu, care necesită ceva efort atunci când îl muți.

O altă opțiune ar fi un POÄNG de la IKEA. Pare combinația perfectă dintre un scaun și un fotoliu. Îți permite să te lași pe spate mai mult decât majoritatea pieselor de mobilier din această categorie. Cine a probat până acum unul, știe cât este de relaxant. Poate genul ăsta de comoditate ar fi necesară pentru sesiunile tale de citit. Ai terminat cu cina, ai terminat cu rufele, e momentul să te bucuri de timpul liber, cu o carte bună.

Ai putea încerca și un bean bag. Acesta este foarte bun pentru sesiunile de gaming pentru că se mulează pe forma corpului tău, însă același avantaj ar putea fi folosit și pentru lectură. Atunci când te așezi pe el, ai senzația unui mic masaj și parcă oricum ai sta pe el, tot e plăcut.

Vezi care ți se potrivește și, înarmat cu volumele clasicilor și cu un card bun precum CardAvantaj, ia-ți piesa de mobilier care o să-ți susțină serile de citit!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW